Una veterinària pallaresa s’endú un accèssit del premi gros de la Nit Literària Andorrana

L’obra ‘Mai és Negre el cel del Nord’ de Marta Boleda és reconeguda en el marc del premi de novel·la Fiter i Rossell

Marta Boleda després de rebre l'accèssit de mans del cap de Govern, Xavier Espot.
Marta Boleda després de rebre l'accèssit de mans del cap de Govern, Xavier Espot. SFGA

Veterinària de professió, escriptora en el temps lliure. Reconeguda, premiada, això sí. És Marta Boleda, la guanyadora d’un accèssit en el premi gros de la Nit Literària Andorrana, el Fiter i Rossell de novel·la. L’altre gran premiat en el certamen promogut pel Cercle de les Arts i de les Lletres ha esta el reconegut escriptor Francesc Puigpelat, que s’ha endut el Manuel Cerqueda de novel·la curta.

Boleda ha rebut l’accèssit del Fiter i Rossell dotat amb 4.000 dels 10.000 euros amb què el Govern premia el guardó gran del certamen, que enguany s’ha reprès després d’un any d’ajornament per la Covid. Boleda comença a ser una autora reconeguda tot i dedicar-se professionalment a la veterinària al Pallars. Boleda ja ha aconseguit altres guardons, i encara més n’ha rebut Francesc Puigpelat, que amb l’obra ’L’altra guerra’ s’ha embutxacat els 6.800 euros d’Andbank.

La resta de premis, que s’han lliurat en un restaurant de l’avinguda Meritxell, han estat els següents:

Premi Laurèdia de Periodisme dotat pel comú de Sant Julià de Lòria. D’acord amb les bases del cartell, el premi es divideix en dos, cadascun dels quals està dotat amb 1.250 Euros. S’estableixen dues categories en funció del suport: Premsa escrita per a treballs publicats en suport paper s'ha atorgat a: Articles publicats del 2020/2021 i Dolls de tinta a la periodista Teresa Ventura i Guash d'Andorra. Suport Mitjans audiovisuals per a ràdio i televisió a l’espai ‘Amb veu de dona’ de la Cadena Ser, dirigit per Marisol Fuentes d'Andorra.

Premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions, dotat per MoraBanc amb 4.500 euros, a l'obra: Òxid de Ferro, autor: Albert Canadell Vilalta (Montesquiu, Barcelona).

El Premi Teatre, dotat per Crèdit Andorrà amb 3.500 euros, o accèssit 1.500 euros ha quedat desert.

Premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia dotat pel Grup Maestre amb 2000 Euros. El jurat dota 2 accèssits de 1000 Euros. 1/ Accèssit a l'obra Hereus del drac, autora:  Elisabeth Zorita Vilabru (Escaldes-Engordany). 2/ Accèssit a l'obra: Ultracossos, autora: Raquel Casas Agustí (Vilanova i la Geltrú).

Premi Grandalla de Poesia dotat per Crèdit Andorrà i publicat per Pagès Editors amb 3.500 Euros; obra: Cendra Batuda pel Vent, autor: Carles Ribó i Casanovas (St. Boi de Llobregat, Barcelona).

Premi Principat d'Andorra-Investigació Històrica dotat pel Consell General amb 10.000 euros el jurat concedeix un accèssit de 4.000 Euros a l'obra: L'Art de Musicar la Fusta, autor: Sergi Mas i Balaguer (Sant Julià de Lòria).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending