Tret de sortida al primer Festival de Cinema en Llengua de Signes d’Andorra

Durant la recepció protocol•lària als directors participants, s’ha destacat la projecció que el Signema suposa per a Andorra de cara a donar-se a conèixer entre el col•lectiu de persones sordmudes com a un país accessible

L'acte inaugural del festival s'ha celebrat als jardins dela Casa Areny-Plandolit.
L'acte inaugural del festival s'ha celebrat als jardins dela Casa Areny-Plandolit. SFGA

Andorra es converteix aquest cap de setmana en el centre neuràlgic d’un cinema molt especial: el que es va en llengua de signes. El Signema s’ha inaugurat aquest divendres a la tarda en un acte celebrat a Ordino en un acte que ha comptat amb la presència de diferents autoritats així com els directors dels curtmetratges seleccionats per al certamen. Tots ells es podran veure aquest dissabte a la tarda a l’Auditori Nacional.

El primer Festival Internacional de Cinema en Llengua de Signes d’Andorra ha començat a caminar amb l’acte protocol·lari de recepció dels diferents participants. S’ha celebrat als jardins de la Casa Areny Plandolit i ha pogut servir per conèixer els directors i altres responsables dels deu curtmetratges que entren en competició. Des de l’organització s’ha volgut destacar les bones sensacions que els assistents –provinents de països tan diferents com Espanya,  Canadà o Colòmbia, entre altres- han tingut del país al llarg de la jornada.

A l’acte ha assistit la ministra d’Afers Socials, Trini Marín, així com el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. En els discursos, s’ha destacat la projecció que el festival pot suposar per al país per al col·lectiu de persones sordmudes, sobretot “per demostrar el nostre nivell d’accessibilitat”.

El gruix del festival tindrà lloc aquest dissabte. Primer, amb un workshop obert al centre de congressos d’Andorra la Vella. I, ja a la tarda, a partir de les 16.30 h., amb la projecció dels curtmetratges escollits. A partir de les set de la tarda, es preveu que se celebri l’entrega de premis.

Comentaris

Trending