‘Super Mario Bros: la pel·lícula’, el primer film del nou acord per promocionar en català

El títol es podrà veure a quatre euros en la llengua oficial del país en dues de les sis sessions previstes per als primers dies de projecció

El cartell de la película.
El cartell de la película.

La primera pel·lícula que es podrà veure en català gràcies al conveni tancat entre Govern i els cinemes Illa Carlemany serà una de les estrenes més potents de la primavera: el retorn a la pantalla gran de Mario, l’estendard de la companyia de videojocs Nintendo. Un film potent que pot atreure públic a les pantalles. Es podrà veure a només quatre euros.

L’estrena s’ha fet ja aquest dimecres i es podrà veure en la llengua del país gràcies a l’acord signat entre Govern, a través del Servei de Política Lingüística , a inicis del mes vinent. Es tracta d’un canvi de model en l’acord que ja existia per a la promoció del català i el primer fruit serà, justament, aquest film d’animació.

El preu de l’entrada, reduït, serà de quatre euros per a tothom. Amb aquest cost s’espera poder atreure més presència del públic a les sessions. L’acord estableix que Govern subvenciona el diferencial entre els quatre euros de l’entrada i la tarifa habitual. Així mateix, els cinemes es comprometen a estrenar el màxim nombre possible de pel·lícules en versió original en català o en versió doblada o subtitulada en català, amb un mínim de dotze títols a l’any.

“Super Mario Bros: la pel·lícula’ està dirigida per Aaron Horvath i Michael Jelenic i trasllada a la gran pantalla les aventures d’una de les icones del món del videojoc. Es tracta, a diferència de l’adaptació dels anys noranta, d’un film d’animació i s’espera que tingui una bona acollida en pantalla. De les sis sessions diàries, dues seran en català.

Comentaris

Trending