Sant Jordi acompanyat d’espectacle franco-andorrà

Durant la jornada a l’Auditori Nacional d’Ordino el 21 d’abril també tindrà lloc el lliurament de premis del 26è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol

Cartell de l'espectacle 'DELTA(S)'
Cartell de l'espectacle 'DELTA(S)'

L’Auditori Nacional d’Ordino acollirà el proper 21 d’abril l’espectacle ‘DELTA(S) Un blau infinit’ de Patrice i Pierre Soletti amb la poetessa andorrana Teresa Colom. Serà una actuació oberta a tothom i amb entrada lliure, organitzat pel departament de Promoció Cultural i en col·laboració amb l’ambaixada francesa a Andorra i l’Escena Nacional de Foix i de l’Arieja. Coincidint amb la jornada tindrà lloc el lliurament de premis del 26è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol.

El projecte ‘DELTA(S)’ és una creació transfronterera en català i francès que uneix música, text i imatge al voltant d’un viatge de tornada als orígens després del trencament que va suposar l’exili a causa de la Guerra Civil espanyola. Els germans Patrice i Pierre Soletti es van plantejar tornar a recórrer la distància entre el Delta que ocupa la Camarga i el Delta de l’Ebre des d’on va fugir l’avi català amb la seva mare el 1947. Aquest viatge va permetre filmar i crear músiques i textos per al projecte de base. El treball posterior amb altres artistes catalans i, en aquesta ocasió, amb la poeta andorrana Teresa Colom, permet que cada representació no sigui mai igual del tot.

A l’inici de la celebració, que es fa coincidir amb dates propera a la commemoració de Sant Jordi i la Primavera dels poetes, també tindrà lloc el lliurament de premis del 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Eva Arasa, Joan Marc Joval i Gemma Sampons. En aquesta edició s’han presentat 13 poemes i 11 reculls. El concurs està dotat d’un premi de 300 euros en la categoria poema i de 1.200 euros en la categoria recull, i hi ha la possibilitat d’atorgar accèssits consistents en un lot de llibres.

Etiquetes

Comentaris

Trending