Reinvenció digital del Campus universitari de la llengua catalana

La dinovena edició se celebrarà la setmana vinent, de forma virtual per culpa del coronavirus, mantenint continguts i activitats però realitzats de forma telemàtica

Un dels actes d'una edició anterior del Campus.
Un dels actes d'una edició anterior del Campus.

La dinovena edició del Campus universitari de la llengua catalana que organitzen conjuntament el Govern i l’Institut Ramon Llull s’inaugurarà aquest dilluns. El curs es tirarà endavant, però reinventat a causa de la crisi del coronavirus. Es farà de forma virtual mantenint tots els continguts previstos.

Així, els estudiants descobriran Andorra i Catalunya des de casa i, a la vegada, podran avançar en el coneixement i la pràctica de la llengua catalana interaccionant en línia amb persones d’altres països. El Campus se celebrarà entre el 27 i el 31 de juliol i, per tant, tindrà una durada més reduïda respecte a edicions anteriors per tal de facilitar la participació dels estudiants.

Una altra de les novetats és l’augment de places, arribant fins a les quaranta (deu més que d’altres anys). Des del 2002, més de 500 persones han pogut completar durant l’estiu la seva formació lingüística en les primeres divuit edicions del Campus.

Hi haurà sessions de llengua i tallers sobre diferents aspectes de la cultura i es programarà també una graella de càpsules culturals variades, com ara actuacions musicals, cinema, teatre, visites guiades a poblacions, museus o espais naturals. Part dels concerts i espectacles es faran en obert per al professorat i a la resta d’estudiants de la Xarxa Llull. A més, enguany, els estudiants podran gaudir d’una activitat de descoberta d’Andorra i de Girona virtual.

El Campus universitari de la llengua catalana s'emmarca en el programa d'estades lingüístiques d’estiu adreçat a estudiants d’estudis catalans de la Xarxa Llull. Aquestes inclouen tots els territoris de parla catalana. Des de l'inici de la seva creació l'any 2002, més d’un miler de persones d'arreu del món han pogut fer una immersió lingüística i cultural a Andorra, Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià gràcies a ajuts o a la participació en estades lingüístiques organitzades pel Llull, conjuntament o bé amb la col·laboració d’altres organismes i institucions.

Comentaris (1)

Trending