La quarta edició del Land Art comença a caminar

Els impulsors fan una crida a xarxes per buscar patrocinadors privats de cara a la biennal que, si el coronavirus ho permet, es celebrarà l’estiu vinent, novament a la zona d’Engolasters

Una de les obres més representatives de la darrera edició del Land Art.
Una de les obres més representatives de la darrera edició del Land Art.

La biennal Land Art, que s’ha de celebrar l’any vinent si la situació sanitària ho permet, s’ha posat en marxa. Els organitzadors preveuen que tingui lloc l’estiu del 2021 i, per això, ja treballen en el plec de bases que ha de servir per llançar la convocatòria dels artistes que estiguin interessats a participar. A banda, han fet una crida per trobar els patrocinadors privats necessaris per impulsar la mostra, que arribarà a la seva quarta edició.

“Estem en procés de començar tot”, explica un dels impulsors, el dissenyador Pere Moles, que defensa que “el format biennal funciona molt bé; fer-ho un cop cada dos anys permet respirar”. La del 2019 va funcionar molt bé i, ara, toca preparar la del 2021, sempre amb un ull posat en l’evolució de la crisi sanitària. “No podem deixar d’avançar”, indica. Un dels passos importants a fer arribarà a la tardor, amb la convocatòria per cercar els artistes que hi exposaran les seves obres.

A la tardor es preveu llançar la convocatòria per trobar els artistes interessats a una mostra que vol avançar cap a Encamp i descobrir nous espais

Via xarxes socials, i des del compte de l’empresa de Reunió de Papaia, s’ha fet una crida a la recerca de patrocinadors privats “amb orgull de corresponsabilitat amb l’art i el territori” que vulguin col·laborar en la nova edició de la mostra. Els organitzadors ja han contactat també amb entitats públiques, com ara Govern, comuns, FEDA i Andorra Telecom, però són conscients que l’ajuda que puguin aportar pot dependre, i molt, de l’impacte econòmic de la Covid-19. Per tant, toca intentar incrementar el suport dels privats.

De fet, “la nostra intenció ja és que cada vegada tinguem menys patrocinadors públics i més privats”, revela Moles. Fins ara, admet, “no n’hem tingut un de fort”. També recorda que “a vegades busquem més col·laboracions que no pas diners” i recorda els casos d’Illa Carlemany, que va cedir un espai de taller per als artistes, o de la Fundació Sorigué, que va assessorar.

“Hem fet la crida a xarxes per dir que ja ho estem preparant; aixecar el dit i dir que ho volem repetir”, afirma el dissenyador. Per ara, “ja hem fet reunions per veure quin tipus de biennal podem plantejar”. Una de les decisions ja adoptades fa referència al temps i al lloc. La idea és que es torni a fer a l’estiu i a la zona d’Engolasters, on FEDA ja ha confirmat que cedirà, novament, els terrenys. Enguany, a més, “tenim la idea de créixer cap a la parròquia d’Encamp i descobrir nous espais”.  

Moles defensa que la iniciativa s’escau perfectament en l’actual context provocat pel coronavirus. “Crec que posa en valor en país i el territori”, afirma. A la vegada, manifesta, “no genera grans aglomeracions”. Per tant, “encaixaria molt bé” amb la situació.

Comentaris (3)

Trending