Punt i final a la tradició de les Janeiras enmig d’un clima “de festa i germanor”

Durant tres caps de setmana consecutius, el Grup de Folklore Casa de Portugal ha recuperat després de dos anys de pandèmia els cants per desitjar bon any en esglésies, establiments comercials, locals d’associacions i domicilis particulars

Comentaris

Cantada a la catedral de la Seu en presència de Joan-Enric Vives.
Cantada a la catedral de la Seu en presència de Joan-Enric Vives. grup de folklore casa de portugal

Punt i final a la primera edició postpandèmia de les Janeiras, la cita tradicional portuguesa per celebrar l’arribada d’un any nou amb cants i vestits folklòrics. Després de dos anys d’aturada per la Covid, el Grup de Folklore Casa de Portugal ha voltat com mai esglésies del Principat, inclosa la catedral de la Seu, però també establiments comercials, locals d’associacions i domicilis particulars. Enmig din clima “de festa i de germanor” s’ha notat com els dos anys d’absència exigien tornar a escoltar les Janeiras.

L’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella ha ewtat, aquest diumenge, l’última estació de la setzena edició de la cantada. Els cantaires i músics del grup han visitat durant tres cap de setmana del mes de gener prop d’una vintena d’espais comercials, cases particulars, la catedral de la Seu d’Urgell i la gran majoria d’esglésies del Principat d’Andorra. Des del dia 14 de gener, durant el cap de setmana, els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal abillats amb el vestit tradicional per l’ocasió, han portat la tradició musical a les parroquials d’Encamp, de Sant Julià de Lòria, d’Escaldes-Engordany d’Andorra la Vella. I la catedral urgellenca la missa la va presidir l’arquebisbe i Copríncep Joan-Enric Vives.

Més que cap, enguany moltes cases particulars i molts establiments comercials andorrans han volgut rebre la presència dels cantaires. El passat dia 28 el grup va portar les Janeiras a la seu de l’Associació de Residents de l’Alto Minho tornant la visita que el passat divendres 27 de gener el seu grup de Janeiras va fer al local del Grup de Folklore Casa de Portugal. L’ambient de germanor al voltant de la tradició va propiciar moments de festa i bona predisposició que els cants tradicionals proporcionen.

Comentaris (1)

Trending