El PS dubta dels treballs que Cultura encomana sobre el Madriu

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vella ha demanat pel conveni entre el ministeri de Cultura i Esport i la Universitat de París-Saclay

Susanna Vela en una compareixença davant l'hemicicle parlamentari.
Susanna Vela en una compareixença davant l'hemicicle parlamentari. ARXIU

El Partit Socialdemòcrata té molts dubtes sobre els treballs que està encarregant el ministeri de Cultura en relació a diverses actuacions, en l’àmbit de la divulgació i especialment de la recerca arqueològica, que es volen dur a terme a la Vall del Madriu, sobretot al tomb de la farga i el martinet d’Escaldes.

La consellera general Susanna Vela ha entrat avui una demanda d’informació a Sindicatura per conèixer l’adjudicació definitiva sobre els treballs que s’estan realitzant al Madriu. Vela ha sol·licitat al Govern que faciliti la informació relacionada amb els treballs arqueològics, mostreig dels rebuigs, la producció siderúrgica de la farga i del martinet del Madriu, així com els treballs de producció dels documents gràfics, científics i de difusió del jaciment de la farga del Madriu i dels treballs d’excavacions paleosiderúrgiques d‘aquests.

Una imatge de les restes de l'estructura siderúrgica del Madriu.

Relacionat

Tret de sortida a la recuperació de la farga del Madriu

“Al nostre entendre formen part d’un mateix procés, però el Ministeri els ha trossejat en tres edictes quan els treballs adjudicats formen part d’un mateix projecte i d’una mateixa metodologia. Volem que es pugui explicar i justificar per què s’ha adjudicat d’aquesta manera” ha detallat la consellera general socialdemòcrata. Vela també ha demanat que el Govern faciliti tota la informació que té l’executiu relativa al conveni signat entre el ministeri de Cultura i Esports i la Universitat de París-Saclay, en concret amb el laboratori Archéomatériaux et prévision de l’Altération, Iramat NIMBE, CNRS/CEA.

Etiquetes

Comentaris

Trending