El pont de la Margineda es podrà tornar a visitar en pocs dies

Es va tancar al públic per fer les obres de consolidació de l’estrep dret, treballs que van finalitzar a l’abril, però aquests mesos s’ha aprofitat per fer altres millores a les baranes, els carcanyols i el tauler

El pont de la Margineda, amb el cartell que anuncia les obres.
El pont de la Margineda, amb el cartell que anuncia les obres. G. P.

Fa mesos que l’històric pont de la Margineda està tancat i, per tant, no pot ser visitar. El motiu? Les obres de consolidació estructural que s’estan realitzant. Els treballs havien d’estar enllestits fa mesos però, finalment, s’ha aprofitat per fer altres actuacions. Ara, des de Patrimoni Cultural, es confia que, en pocs dies, tot estigui finalitzat i que en pocs dies el monument recuperi el seu tradicional aspecte i, per tant, s’hi pugui tornar a accedir.

Les obres van ser adjudicades pel ministeri de Cultura i Esports a finals d’octubre de l’any passat. L’actuació havia de permetre garantir la seguretat d’un dels elements claus del patrimoni cultural del Principat. En concret, calia reforçar l’estrep dret del pont, tenint en compte que reposava sobre sediments al·luvials força inestables.

Llavors, el pressupost de l’adjudicació, que va recaure en l’empresa Comesa, ascendia a prop de 210.000 euros. Les obres van començar finalment el gener d’aquest any i s’havien d’allargar fins a l’abril. Tot just unes dotze setmanes. El pont, però, encara es troba tancat al públic.

El pont de la Margineda.

Relacionat

210.000 euros per garantir la seguretat del pont de la Margineda

I és que, segons han explicat fonts del Govern a Altaveu, “l’actuació principal, de consolidació estructural de l’estrep dret, va finalitzar-se l’abril passat, dins dels terminis fixats al contracte”. Llavors, “vist que es disposava de pressupost, ja adjudicat, i amb la voluntat de protegir i donar encara més seguretat al pont s'ha decidit ampliar els treballs”. Així, es va optar per restaurar les baranes i els carcanyols, així com la millora de les prestacions del tauler del pont.

Aquests treballs s’han anat fent al llarg de l’estiu. Ara, ja encaren la seva recta final. S’espera que estiguin culminats els pròxims dies i, per tant, el monument ja pugui obrir-se novament a l’accés dels visitants que, de moment, s’han de conformar a veure’ls des de fora les tanques de protecció de l’obra.

Etiquetes

Comentaris

Trending