210.000 euros per garantir la seguretat del pont de la Margineda

El Govern adjudica les obres que han de permetre reforçar l’estrep dret de l’estructura, que hauran d’estar enllestides en unes dotze setmanes

El pont de la Margineda.
El pont de la Margineda.

El ministeri de Cultura ha adjudicat els treballs de consolidació estructural de l’estrep dret del pont de la Margineda. Les obres costaran prop de 210.000 euros i hauran d’estar enllestides el febrer de l’any vinent. El projecte ha de permetre protegir un dels monuments claus del patrimoni del Principat i s’han planificat acuradament per garantir que l’estructura no pateix danys.

El concurs públic que es va convocar en el seu dia per realitzar les obres ha recaigut en l’empresa COMESA, per un import de 209.723,93 euros. La societat disposarà d’un termini de dotze setmanes per completar les tasques, que han de permetre actuar  sobre  el  marge  dret del   pont, que reposa   damunt   de   sediments   al·luvials   força   inestables   i consistents  en  diferents  nivells  de  graves  que,  en  estar exposades  a  les  aigües superficials i a les de subsòl provinents del riu, es degraden.

El pont de la Margineda.

Relacionat

Planificant la protecció d’un monument de cinc segles

Els  treballs  licitats  tenen  per  objectiu  protegir  el  fonament  de  l’erosió  local  i  la soscavació. El projecte planteja construir una barrera de micropilots  al  voltant  de  l’estrep  de  forma  que  el  terreny  on  carrega  l’estructura quedi confinat i estabilitzat. Les  intervencions,  tot  i  que  són  específiques  per  a  les  zones  afectades,  s’han pensat  d’una  forma  planificada  i  integral  sense  perdre  de  vista  la  conservació  del conjunt,  ja  que  és  un  bé  d’interès  cultural inscrit  en  la  seva  totalitat  a l’Inventari  general  del  patrimoni  cultural.

Etiquetes

Comentaris

Trending