Polèmica a la xarxa arran de la petició per fer el castellà idioma oficial a Andorra

Usuaris particulars i, també, algun conseller general, lamenten la piulada del president de la controvertida associació Convivència Cívica Catalana, Ángel Escolano, que defensa que la proposta serviria per “reconèixer l’autèntica realitat del país”

Comentaris

Angel Escolano, president de la controvertida Convivència Cívica Catalana.
Angel Escolano, president de la controvertida Convivència Cívica Catalana.

No es pot negar que l’ús de les diferents llengües a Andorra genera debat i interès a la xarxa. Els darrers dies en són un bon exemple. Si dilluns era la polèmica alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, qui es queixava per no haver estat atesa en català en la seva visita al Principat, ara la polèmica sorgeix del bàndol, entre cometes, oposat. El president de la controvertida associació Convivència Cívica Catalana, Ángel Escolano, ha proposat via X, la xarxa social antigament coneguda com a Twitter, qui ha proposat que el castellà també sigui idioma oficial, aixecant ràpidament rebombori.

No es pot oblidar que, des de la seva creació, Convivència Cívica Catalana ha estat una entitat polèmica. Sempre s’ha posicionat de forma clara contra la política lingüística de la Generalitat esgrimint arguments, com a mínim, qüestionables sobre el perill de la continuïtat del castellà a Catalunya i la seva possible desaparició. No obstant, sobta que, ara, el seu màxim responsable hagi optat per referir-se a Andorra, tot i que fa dies que el debat sobre l’idioma està a primera línia.

En la seva piulada, Escolano assegura que ha parlat amb “dos amics andorrans”. Tot sigui dit, en cap moment cita els noms. I afirma que “hem arribat a la conclusió que Andorra necessita una autèntica rebel·lió cívica”. Aquesta suposaria que “el castellà també sigui cooficial juntament amb el català”. El president de CCC entén que “és necessari per reconèixer l’autèntica realitat del país”.

El missatge ha generat de seguida força reaccions. N’hi ha moltes d’usuaris particulars, que li demanen que des d’Espanya es deixi d’intentar influir en la política andorrana. Qui també ha volgut respondre la polèmica piulada ha estat el conseller  comunal de Desperta Laurèdia i copresident de Concòrdia, Cerni Cairat. En un missatge, lamenta que “algunes personalitats espanyoles no amaguen el seu deliri imperialista, latent durant segles, d’assimilar a Andorra”. I, també, reclama que “ens hem de mantenir lliures d’aquestes ingerències”.

Comentaris (37)

Trending