Patrimoni Cultural present al simposi internacional de les festes del foc del solstici del Pirineu

La trobada s’ha celebrat a Sant Julià de Cerdanyola i té com a objectiu posar en valor la investigació, la divulgació i transmissió de les Falles, Haros i Brandons

Simposi de les Festes del Foc.
Simposi de les Festes del Foc.

Una delegació del departament de Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura i Esports ha participat aquesta setmana al simposi internacional ‘Festes del foc del solstici als Pirineus’. La trobada, que s’ha celebrat a Sant Julià de Cerdanyola de manera presencial i telemàtica, té com a objectiu posar en valor la investigació, la divulgació i la transmissió del Patrimoni Cultural Immaterial de les Falles, Haros i Brandons més enllà de les fronteres territorials.

El simposi vol fer aflorar el coneixement local i internacional mitjançant la recerca i els estudis entorn les festes del foc dels solsticis al Pirineus. Investigació i divulgació transfronterera per sumar esforços, arguments i fer més forta la representació a la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La directora del departament, Isabel de la Parte, ha participat en la conferència inaugural que ha fet balanç de quasi sis anys de la candidatura per part de la declaració de la UNESCO.

El certamen gira al voltant de quatre àmbits que aborden l’organització i gestió territorial de les Falles, Haros i Brandons, la transmissió i estratègies de salvaguarda, els reptes de la gestió cultural al territori pirinenc i també la transferència i divulgació del patrimoni amb la presentació d’entitats, museus, llibres i publicacions relacionades. Mitjançant ponències, comunicacions i taules rodones s’han exposat temes diversos com  els nous actors, protocols, models i recursos organitzatius.

 

Comentaris

Trending