Patrimoni Cultural dóna per bona la rehabilitació d’una borda a Ràmio

El conjunt d’estructures habitables de la vall del Madriu constitueixen un bé d’interès cultural i qualsevol modificació ha d’estar sotmesa a un informe preceptiu que el departament governamental no ha aclarit si hi va ser en aquest cas

La rehabilitada borda de Ràmio.
La rehabilitada borda de Ràmio.

El departament de Patrimoni Cultural de Govern aprova la rehabilitació d’una borda llogada pel comú d’Escaldes i inaugurada recentment a la zona de Ràmio, a la protegida vall del Madriu. Patrimoni Cultural considera que s’ha fet el control escaient de la intervenció feta a un edifici que servirà com una mena de centre d’interpretació del Madriu escaldenc i d’epicentre de les activitats que el comú pretén dur a terme a la zona per promoure la vall i tot allò que l’envolta.

El conjunt d’estructures habitables de la vall del Madriu constitueixen un bé d’interès cultural (BIC) i qualsevol modificació ha d’estar sotmesa a un informe preceptiu que el departament governamental no ha aclarit si hi va ser en aquest cas. L’interventor l’hauria d’haver elaborat per tal que Patrimoni Cultural valorés l’adequació de l’actuació que es pretenia fer i que, de fet, s’ha dut a terme durant el darrer any. La borda ha estat llogada pel comú per a un període de deu anys.

Intervenció de David Mas amb la borda remodelada al fons.

Relacionat

Reivindicació del ‘Madriu escaldenc’ amb l’estrena de la remodelació d’una borda a Ràmio

Fonts governamentals oficials han assegurat que des de Patrimoni Cultural s’ha supervisat l’actuació i se n’ha fet el seguiment a partir de “diversos contactes informals”. Segons les mateixes fonts, el comú d’Escaldes ha entregat tota la documentació dels treballs.

Comentaris (1)

Trending