S’obren les inscripcions pels darrers cursos formatius en pedra seca del 2022

Es tracta de tres formacions de diferent complexitat que es realitzaran duran el mes de setembre i octubre

Construcció en pedra seca.
Construcció en pedra seca.

El departament de Patrimoni Cultural obre les inscripcions els darrers cursos formatius en pedra seca d'aquest 2022. Es tracten de tres formacions de complexitat diversa que permetrà a les persones interessades descobrir i aprofundir en aquesta tècnica de construcció tradicional. Tots tres es desenvoluparan entre el mes de setembre i octubre i venen a complementar els que es van fer el passat durant la primavera.

Els mesos de setembre i octubre tindran lloc els últims cursos de la quarta edició de les formacions en la tècnica de construcció de la pedra seca. Amb col·laboració amb dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino i de FEDA es proposen tres formacions de complexitat diversa. Aquests cursos vindran a complementar el ja celebrat durant el mes de maig a les Bons d'Encamp i la formació a la Farga del Madriu i que posaran punt final a la quarta edició formativa en la tècnica de la pedra seca.

El primer, de nivell 1, consistirà en la construcció i fonamentació d'un mur a la zona del Forn a Canillo i tindrà lloc del 26 al 30 de setembre; en el següent, del 3 al 7 d'octubre, de nivell 2, es treballarà a la Cortinada, concretament al camí de la Mola i serradora de Cal Pal. Finalment, del 10 al 14 del mateix mes, es realitzarà la reparació d'un mur de contenció de pedra seca, situat a la zona del Feritxet, als Cortals d'Encamp. Una darrera formació que es dirigeix als nivells 1 i 2 i pel qual es formaran dos equips de manera que tothom pugui aprendre la manera de treballar de dos marges diferents.

La formació s'adreça a tothom qui vulgui descobrir o aprofundir en el coneixement de la pedra seca i vulgui contribuir a donar suport a la conservació i sostenibilitat del patrimoni. Es tracta de cursos pràctics en la construcció a poder fer murs, feixes o camins de pedra seca.

Les formacions s'estructuren en una introducció als fonaments i la història de la pedra seca com a tècnica de construcció tradicional, lectura del paisatge, coneixement de les eines i els principis bàsics de la construcció amb aquest material, per després fer la part pràctica.

Etiquetes

Comentaris

Trending