Una obra d’art en forma de restaurant s’estrena al Parc Central

Amb tot el glamur possible i una mica més, l’artista francès resident al Principat Philippe Shangti posa en marxa en seu projecte on mescla cultura, estètica i gastronomia

Marsol, Espot i Shangti amb el cavall protagonista de la inauguració.
Marsol, Espot i Shangti amb el cavall protagonista de la inauguració. Toni Solanelles

Qui l’ha vist i que el veu, el restaurant del Parc Central. Ara és una altra cosa. Fins i tot el seu ideador i cara visible del projecte ‘gastroartístic’, el creador francès resident al Principat Philippe Shangti, s’emocionava en parlar-ne durant la inauguració exterior. ‘La Petite Foret’ (El Petit Bosc) és el nom que pren una obra d’art feta restaurant. El local s’ha posat en marxa aquest divendres amb un sopar de gala i la presència, només institucional, res de quedar-se a l’àpat, del cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Cotxes de luxe i vestits de gala esperaven les paraules de rigor per oficialitzar l’estrena -amb un pura de sang de carreres com a convidat de quatre potes d’honor- del restaurant. Sobre l’estany del Parc Central. Amb llums i decoració excelsa. “No sembla Andorra”, clamava Marsol embadalida després de fer la visita de rigor. “Hem aconseguit una cosa espectacular”, deia la cònsol després d’escoltar Shangti, que alguna llàgrima ha deixat anar. Formava part de l’espectacle, segurament.

Música en viu per acompanyar l'entrada al recinte.
Música en viu per acompanyar l'entrada al recinte. Toni Solanelles

Per a la cònsol, el local -“feia temps que teníem aquest projecte sobre la taula”- tota “una obra d’art”, aporta “molta felicitat i molta força a la parròquia”. Amb el segell clar de l’artista francès, per a Marsol el restaurant fet galeria d’art o la galeria d’art convertida en restaurant “és un complement importat”, “un plus”. El cap de Govern, Xavier Espot, coincidia pràcticament en tot. En l’espectacularitat i en el valor afegit que aporta l’espai ‘gastrocultural’.

IMG 5271
El nou espai és al restaurant 'de sempre' del Parc Central. Toni Solanelles

Tot felicitant Shangti i lloant-ne la seva implicació i estima al país, Espot ha ressaltat que ‘La Petite Foret’ serà “un punt d’atracció” més en “el pulmó de la parròquia”. El màxim responsable de l’executiu, com havia fet abans Marsol, ha destacat la voluntat del comú de la capital, a la qual s’hi ha afegit el Govern, de potenciar el Parc Central no només com un espai de lleu exterior, verd, sinó també per dotar-lo d’un valor cultural indubtable. El comú vol convertir l’espai en una mena de galeria d’art a l’aire lliure. I l’executiu hi suma la Sala d’Exposicions que amb el suport de la corporació parroquial s’està ultimant justament a tocar de la darrera obra que ha parit Shangti.

Comentaris (4)

Trending