Nova ‘revisió’ als elements de la futura Andorra Patrimoni Mundial de la Unesco

El comitè de pilotatge de la candidatura ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el Coprincipat d’Andorra’ visita les esglésies de Sant Serni de Nagol, de Sant Romà de les Bons i de Sant Joan de Caselles i la zona arqueològica de la Roureda de la Margineda

Comentaris

Visita dels membres de la COPIL a Sant Cerni de Nagol.
Visita dels membres de la COPIL a Sant Cerni de Nagol. SFGA

Alguns dels elements que han de formar part de la futura Andorra que ha de rebre, si és possible, el reconeixement de la Unesco com a patrimoni mundial han estat aquesta setmana ‘sotmesos’ a un petit ‘examen’. Examen o revisió entre cometes, perquè el que realment ha passat és que en el marc d’una reunió del comitè de pilotatge de la candidatura ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el Coprincipat d’Andorra’ (COPIL) s’han visitat les esglésies de Sant Serni de Nagol, de Sant Romà de les Bons i de Sant Joan de Caselles i la zona arqueològica de la Roureda de la Margineda.

Aquesta setmana s’ha celebrat la vuitena trobada del COPIL i de forma continuada les sessions han tingut lloc a Andorra i a la Seu d’Urgell. I hi han participat els representants dels coprínceps, de les ambaixades francesa i espanyola, i dels ministeris de cultura andorrà, espanyol i francès, així com del ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Consell Departamental de l’Arieja i de la Comissió andorrana de la UNESCO. Els integrants dels tres estats han analitzat els treballs fets fins ara per elaborar la candidatura i han establert les previsions de treball dels propers mesos, fins a la novena trobada del COPIL.

COPIL 2
Visita a Sant Joan de Caselles.

Durant la trobada a la Seu d’Urgell, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut el comitè i els hi ha realitzat una visita als arxius diocesà i capitular d’Urgell i al conjunt catedralici. Un cop a Andorra, el comitè ha visitat les esglésies de Sant Serni de Nagol, de Sant Romà de les Bons i de Sant Joan de Caselles i la zona arqueològica de la Roureda de la Margineda. D’aquesta manera, els participants han pogut conèixer de primera mà alguns elements que conformen aquesta candidatura.

A més, aquesta vuitena sessió del COPIL ha permès que els seus membres coneguin als representants de les diferents institucions de l’Alt Urgell i del Principat en un sopar informal ofert pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, amb els representants dels comitès científic i de redacció; i representants de les institucions andorranes que formen part de la candidatura.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending