Nacho Mayo i els seus versos sorgits del confinament agafa forma de llibre

Aquesta setmana arriba a les llibreries el volum ‘Poemes de Sispony; Poeta confinat’ que edita Anem Editors

Una imatge del volum que es publica.
Una imatge del volum que es publica. ANEM EDITORS

Aquesta setmana arriba a les llibreries un volum que compila els dos darrers treballs poètics de Nacho Mayo. Anem Editors publica en un sol llibre els poemaris ‘Poemes de Sispony i Poeta confinat’. En total, una setantena de poemes que constitueixen l’opera prima en llengua catalana de Mayo.

Nacho Mayo és, avui en dia i segons l’editorial, una de les veus menys conegudes de la poesia andorrana, per bé que amb l’obra que acaba de publicar podria canviar aquesta situació. Fins ara Mayo era conegut d’aquells que freqüentaven recitacions poètiques en espais com la Fada ignorant, i d’aquells que havien pogut llegir les seves primeres obres en llengua castellana.

Els poemes de l’escriptor que ara publica la seva òpera prima en català es caracteritzen per l’evocació de la bellesa d’una quotidianitat en què la natura i l’amor prenen un paper protagonista

Tot i així, ja a finals del 2020 va formar part de l’estol de poetes del país que va prendre part en el recital poètic del proppassat desembre en el cicle ‘La cultura no s’atura’, tot recitant poemes en català. Els seus versos es caracteritzen per l’evocació de la bellesa d’una quotidianitat en què la natura i l’amor prenen un paper protagonista, de manera clara als ‘Poemes de Sispony’, dedicats a aquest paratge del Principat; un poemari que l’autor ha gestat durant més de dos anys.

El segon poemari, ‘Poeta confinat’, va ser elaborat al llarg de les setmanes de confinament que es van viure a Andorra durant la primavera del 2020. Si bé les hores de reclusió són el leitmotiv del poemari en qüestió, l’escriptor també és capaç d’evadir-se de la duresa del dia a dia i transmet un gran optimisme vital acompanyat amb dosis d’humor i d’ironia.

El volum compta amb un pròleg del també poeta Manel Gibert, que destaca la capacitat de Mayo d’enraonar “lliure d’inhibicions i de complexos”, i també de ser “punyent i directe". S’espera que l’obra de Mayo es pugui presentar durant les properes setmanes.

Etiquetes

Comentaris

Trending