El Museu del Perfum també tanca

Després de disset anys exposant la col•lecció de la família Remolins-Zamora, la instal•lació abaixarà la persiana el mes vinent

Comentaris

El Museu del Perfum té els dies comptats.
El Museu del Perfum té els dies comptats.

Les instal·lacions culturals del país han rebut dos cops durs en menys d’una setmana. Si fa uns dies era el Museu del Tabac el que anunciava el seu tancament, aquest dimarts ho ha fet el del Perfum, a Escaldes-Engordany. El novembre, l’equipament, situat a l’avinguda Carlemany, abaixarà la persiana després de 17 anys de vida.

El Museu va néixer vinculat a la cadena de perfumeries Júlia. Volia crear un espai dedicat a la història d’aquest sector. Durant anys, a les seves dependències s’ha exposat la col·lecció privada de la família Remolins-Zamora. Més de 30.000 peces d’un alt valor històric.

La instal·lació, situada a la primera planta del Centre Júlia d’Escaldes, però, tancar el mes vinent. “Amb molta tristesa ha arribat l’hora de posar fi a aquest Museu”, s’ha indicat a través d’un comunicat. Els motius de la decisió, però, no s’han donat a conèixer. Fonts consultades, però, indiquen que un dels detonants de la mesura seria la intenció del grup empresarial d’aprofitar les dependències per algun altre projecte que, però, tampoc ha transcendit.

Sí que s’ha recordat que, al llarg d’aquests disset anys, “visitants de totes les nacionalitats i de tots els àmbits socials han gaudit d’una visió de la història del perfum, des dels orígens fins a l’actualitat,  a través de les arts decoratives aplicades als envasos, etiquetes, capses i tot el material complementari al perfum acompanya de les tecnologies més innovadores”. El projecte, però, té ara les hores comptades.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending