Una mostra de Judit Gaset inaugurarà la sala d'art del Parc Central

Un homenatge al poeta català Miquel Martí i Pol i l'Op Art de l'hongarès Victor Vasarely completen el programa

Comentaris

La programació s'ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa.
La programació s'ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa. B.N.

La mostra de Judit Gaset obrirà la sala del Parc Central d'Andorra la Vella. La segona proposta serà una mostra col·lectiva de Fiona Morrison, Martin Blanco i Javier Balmaseda amb 23 artistes més i estarà dedicada al poeta català Miquel Martí i Pol. La programació es tancarà amb l'obra emblemàtica de Victor Vasarely amb Henry Périer de comissàri. 

La temporada expositiva del Govern 2022 comptarà amb la nova sala al Parc Central d'Andorra la Vella amb 350 metres quadrats i un sol espai diàfan que agafarà el relleu de l'Artalroc. La primera mostra serà la de Judit Gaset amb el comissariat de Carme Soler i amb la col·laboració de Carme Tinturé. S'exposaran peces d'escultura, dibuix i gravat. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha dit que "és important iniciar aquesta etapa amb una artista andorrana".

Carme Soler, per la seva part, ha explicat que la mostra ès una àmplia visió de tota l'evolució plàstica de Judit Gaset. "S'estructura en tres grans apartats. La Judit ha creat nombroses obres que ha exposat aquí a l'estranger. Amb aquesta mostra hem pogut portar algun dels seus treballs que estan a fora del país".S'està confeccionant un catàleg que recollira tota la informació relativa a l'artista des dels anys noranta i fins a l'actualitat. Les fotos són de Pep Aguareles, que ha seguit la trajectòria de Judit Gaset.

Soler considera que "és una obra molt elegant" que es podrà veure entre els mesos de març i juny. La segona proposta serà una mostra col·lectiva de Fiona Morrison, Martin Blanco i Javier Balmaseda amb 23 artistes més. Estarà dedicada al poeta català Miquel Martí i Pol i estarà composta per 26 obres plàstiques i 26 textos literaris de 26 artistes i 26 escriptors que conformen l'homenatge a l'autor. L'exposició, a més, serà itinerant. El Govern s'ha convertit en col·laborador per tal que les obres dels tres artistes andorrans que hi participen es puguin contemplar en diverses sales d'Europa al llarg dels dos propers anys. L'exposició es podra visitar entre els mesos de juny i setembre.

La darrera proposta serà la de Victor Vasarely amb la seva obra de l'Op Art. Aquesta mostra és la segona que s'havia quedat pendent just abans del tancament de l'Artalroc i es podrà visitar fins al febrer del 2023. Els treballs de reforma de la sala han d'acabar el pròxim mes de febrer.

Etiquetes

Comentaris

Trending