Més de 10.000 visitants han passat per la darrera mostra del Museu Carmen Thyssen Andorra

La pròxima exposició que s'inaugurarà el mes vinent vol reflectir l'imant cultural de París entre finals del segle XIX i principis del segle XX

Comentaris

Joan R. Mas, Jordi Farràs i Guille Cervera durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Joan R. Mas, Jordi Farràs i Guille Cervera durant la roda de premsa d'aquest dilluns. MUSEU THYSSEN ANDORRA

El Museu Carmen Thyssen Andorra i Crèdit Andorrà han anunciat  ela cloenda de l'exposició 'Talents amb denominació d'origen. De Rigalt a Puigdengola'. La mostra s’ha centrat en el diàleg artístic entre la Col·lecció d'art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, que ha tancat portes el 9 de gener de 2022. En total han estat 10.129 visitants els que han pogut gaudir del discurs artístic al voltant dels artistes catalans de finals del segle XIX i principis del XX, dels quals 5.479 han estat residents d'Andorra.

El balanç presentat aquest dillun smostra xifres de recuperació de públic a partir del mes de juliol, però especialment durant els mesos d'agost a desembre.“Això fa pensar en l'horitzó positiu de l'equipament” ha indicat el gerent de la Fundació Museand, Josep Farràs. De fet, si es fa una comparativa amb les mostres anteriors, al mes de setembre, per exemple, es doblen els visitants passant de les 441 el 2020 a les 821 visites el 2021.

D’aquesta manera, Farràs ha mostrat la seva satisfacció a la participació del públic local, que"ha respost activament a les més de 42 propostes d’activitats que han girat al voltant de l’exposició i pensades per a totes les edats”. Pel que fa al lloc de procedència dels visitants i el tipus d’assistents, el públic nacional suposa el 54 per cent. Per proximitat, el públic català suposa el 23 per cent i el 16 per cent de públic de la resta de l’Estat Espanyol. El 4 per cent restants han provingut de França i la resta d’altres països europeus i extracomunitaris”. La franja dels joves ha estat del 8 per cent, la majoria usuaris del Carnet Jove i menors de 26 anys. Farràs ha expressat que “estem contents perquè és una xifra estable en comparació els anys anteriors. És una franja d’edat que moltes vegades deixen de consumir cultura o la consumeixen d’una altra manera. Per tant, veient la xifra d’enguany podem dir que hi ha un sector juvenil que tenen la curiositat de visitar-nos”.

Per la seva banda, Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, ha expressat la satisfacció “per l’oportunitat que hem tingut de col·laborar amb una institució cultural referent com és el Museu Carmen Thyssen Andorra, que ens ha permès mostrar en un equipament obert al públic la nostra Col·lecció d’art”. I ha afegit “ens fa una il·lusió especial que aquesta mostra hagi tingut una bona acollida, tant pels visitants que ha tingut, en moments complicats com els que hem viscut aquest darrer any, com per les activitats que s’han organitzat al seu voltant amb públics molt diversos. És voluntat compartida entre el Museu i Crèdit Andorrà promoure la difusió cultural”.

Per altra banda,  Crèdit Andorrà ha signat un conveni de col·laboració amb Museand, pel qual el banc és patrocinador del Museu. Fruit d'aquesta bona entesa arran de l'experiència compartida durant 'Talents amb denominació d'origen', Mas ha presentat el nou conveni de col·laboració amb l'equipament i ha indicat que “amb aquesta col·laboració més a llarg termini des de Crèdit Andorrà volem continuar promocionant la cultura i fomentant la difusió artística des de tots els vessants.”

Finalment, Guillermo Cervera, com a comissari artístic de la nova exposició i conservador general de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, ha informat de la futura mostra en la qual ja s'està treballant i que s'inaugurarà el 10 febrer de 2022 fins al 8 de gener de 2023. "La temàtica vol reflectir l'imant cultural de París entre finals del segle XIX i principis del segle XX. La capital francesa era el reclam per impregnar-se de les tendències  donar reconeixement cultural a tots els artistes que ho perseguien. Els artistes dialoguen magníficament entre ells, i us convidem a respirar aquest aire parisenc i transportar-vos a la ciutat de la llum", ha explicat Cervera.

Etiquetes

Comentaris

Trending