El Manifest Cultural ja suma més de 350 adhesions

Es va posar en marxa fa dues setmanes i compta amb el suport del Govern, dels comuns i de Culturàlia

Espectacle de dansa.
Espectacle de dansa. Altaveu

El Manifest Cultural ja té 350 adhesions dues setmanes després de la seva posada en marxa. Entre els signants, hi ha un 33% d’adhesions de persones que es dediquen a la Cultura, ja sigui professionalment o com a hobby seriós. Gairebé un 40% de les signatures són de gent que no es dedica a la Cultura però que hi dona suport. Un 10% són associacions, un 2,5% són empreses que es dediquen a la cultura i la resta, empreses d’altres sectors.

Els signants han fet un total de 74 propostes sobre diferents aspectes per millorar i dinamitzar la cultura, propostes que agruparan per temàtiques i faran arribar a les administracions per si les volen treballar. El Manifest ha estat impulsat Un grup de persones vinculades a diferents disciplines culturals, preocupats per la situació actual de crisi en el sector a causa de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19. Lobjectiu és “sacsejar consciències” i donar a conèixer algunes de les inquietuds del teixit cultural del país  

D'altra banda, els set comuns i el Govern, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus es van sumar també al Manifest apuntant, en un comunicat, que cal que “tots els sectors es conjurin per tirar endavant tots junts i així ser capaços de superar els entrebancs que pateix i patirà el sector (cultural) en un futur”. Culturàlia també dona suport al text.

Comentaris

Trending