La màgia encapçala les activitats de la nova programació de ‘Canya als museus’

Ofereix experiències als assistents a les activitats i als tallers que són variades en temàtica i format i tenen la voluntat de fer gaudir-los i convidar-los a la reflexió de temes que sacsegen la societat, com la igualtat entre les persones i la sostenibilitat en un context de crisi climàtica

Les activitats s'han presentat aquest dimarts a l'Hotel Rosaleda.
Les activitats s'han presentat aquest dimarts a l'Hotel Rosaleda. SFGA

L’Àrea de Museus i Monuments del ministeri de Cultura ha presentat aquest dimarts el nou programa d’activitats per dinamitzar els museus del país durant els mesos de setembre fins al gener del 2023. La nova programació de microexperiències interdisciplinàries reprèn l’eslògan de ‘Canya als museus’ i recull així el testimoni de la que ja es va celebrar entre el febrer i el juny d’enguany.

La nova programació s’inspira en la recent publicada definició de museu impulsada per l’Assemblea Extraordinària de l’ICOM: “amb la participació de les comunitats, els museus funcionen i comuniquen èticament i professional, ofereixen experiències variades per a l’educació, la diversió, la reflexió i l’intercanvi de coneixements.”

Així, la nova programació ofereix experiències als assistents a les activitats i als tallers que són variades en temàtica i format i tenen la voluntat de fer gaudir-los i convidar-los a la reflexió de temes que sacsegen la societat, com la igualtat entre les persones i la sostenibilitat en un context de crisi climàtica. ‘Canya als museus’ és el marc per a l’intercanvi de coneixements entre els assistents, els professionals que encapçalen les activitats i les col·leccions dels museus.

Del conjunt d’activitats d’aquesta temporada destaca ‘ABRACADABRA. Festival de màgia de l’Era del Raser’, del 8 al 16 d’octubre del 2022, amb un conjunt de propostes que inclouen espectacles de màgia per a infants i per a adults, visites guiades a l’exposició de màgia i tallers per a famílies. Aquest festival el comissaria Sergi Buka i té dosis de talent local i de reconeguts professionals de la màgia.

Etiquetes

Comentaris

Trending