Un llibre analitza el llenguatge que s'utilitza als esports d'hivern a Andorra

Un dels eixos de l'estudi ha estat la terminologia dels mitjans de comunicació andorrans tant de la premsa escrita com de l'audiovisual. amb l'objectiu de detectar les necessitats que existeixen en aquest sector

Comentaris

El volum recull la terminologia dels esports d'hivern.
El volum recull la terminologia dels esports d'hivern. ARXIU

El llibre ‘Ús de la terminologia catalana a Andorra: caracterització i anàlisi en l'àmbit dels esports d'hivern’ s'ha presentat aquest dimarts. Pretén fer una aportació al coneixement dels esports d'hivern des de l'òptica de la terminologia que s'empra i es genera al país

Un dels eixos del llibre ha estat la terminologia dels mitjans de comunicació andorrans tant de la premsa escrita com de l'audiovisual. amb l'objectiu de detectar les necessitats terminològiques que existeixen en aquest sector. L'estudi s'ha finançat amb un ajut Lídia Armengol Vila que atorga el Govern.

Les autores són M. Amor Montané i Carolina Bastida Serra. S'ha partit de l'avaluació de la implantació en l'ús de la terminologia catalana dels esports d'hivern al Principat, i de l'altra se n'ha analitzat la vitalitat lingüística a partir de l'anàlisi de les tendències en la formació de termes nous.

A Andorra no es disposa de cap dada quantitiva d'usos lingüístics relacionats amb els esports d'hivern, malgrat la importància d'aquest sector per al país. Els esports d'hivern estan fortament condicionats, d'una banda per la terminologia internacional (especialment l'anglès) i, per l'altra per la gran dependència de l'alt número de visitants i de la presència dels treballadors temporers.

La ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva ha explicat que part de la terminologia ja s'està utilitzant per actualitzar alguns diccionaris com ara el Termcat. La presentació s'havia de dur a terme fa un any però es va suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19. El llibre ha estat editat per Anem i se n'han fet 300 exemplars, com ha dir la directora de Política Lingüística, Marta Pujol.  També es pot consultar en línia.

Una de les autores, ha subratllat que "els esports d'hivern tenen molt ressò en els mitjans de comunicació i les seves disciplines i el material estan en evolució constant. Sorgeixen conceptes nous i la neologia té un pes molt important al país".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending