Julieta Venegas, Mikel Erentxun o Javier Rubial, noms destacats de la Temporada a l’Auditori

El cicle, que recupera l’aforament al 100%, barreja propostes internacionals amb actuacions de músics i grups del país com El tren de la musa, Juli Barrero o Toni Fernández

La temporada de l'Auditori s'ha donat a conèixer aquest dijous.
La temporada de l'Auditori s'ha donat a conèixer aquest dijous. G. P.

Julieta Venegas, Mikel Erentxun o Javier Ruibal són dos dels noms més destacats de la temporada 2022 a l’Auditori Nacional, presentada aquest dijous des del ministeri de Cultura. Es tracta d’una sèrie d’actuacions “eclèctica” que persegueix l’objectiu, segons ha explicat Sílvia Riva, d’arribar “al màxim de públic possible”. Els concerts oferiran el 100% de l’aforament i també comptaran amb artistes del país, com El tren de la Musa, Juli Barrero o el jazz instrumental sota el títol ‘Kic Barroc’ que interpretaran entre altres Enric Bartumeu o Toni Fernández.

La temporada a l’Auditori aposta per recuperar la normalitat, un cop passat els pitjors estadis e la pandèmia. En aquest sentit, l’aforament serà complet. I això, com ha posat en relleu Riva, també ajuda a una altra de les fites marcades: assolir el major nombre possible d’assistents a les diferents propostes. “És una proposta plural que vol arribar al màxim de públic”, ha comentat la titular de Cultura, que també ha destacat la voluntat de ser un punt d’atracció turística. ”Són concerts fets pels nostres creadors i per gent de fora que s’uneixin a l’esforç que fem perquè qui ens visita s’emporti una experiència diferent”, ha comentat.

El calendari barreja, per un costat, noms contrastats com Julieta Venegas (1 d’abril), Javier Ruibal (29 d’abril) o Mikel Erentxun (10 de juny). Per l’altre, “talent de casa”. És a dir, músics el país que donaran a conèixer les seves propostes. És el cas de Jacob Díaz i El tren de la musa, que presentaran el disc editat el 2020, o del concert de jazz instrumental ‘Kic Barroc’, liderat per Enric Bartumeu però que també compta amb altres artistes del Principat, com un Toni Fernández que repetirà, ja al setembre, amb ‘The Smart Shallows”.

Qui obrirà el foc serà Delafe, amb una actuació acústica el dia 4 de març. Per ara, les entrades s’han posat a la venda només per aquest concert i el del 18 de març (El tren de la musa). Es vol, d’aquesta forma, poder-se adaptar a quina sigui l’evolució de la situació sanitària.

Així ho ha explicat Joan Marc Joval, cap d’àrea d’Acció Cultural, que ha indicat que el preu de les entrades anirà dels vuit als quinze euros. “Continuem amb la política d’oferir una programació de gran qualitat i preus assequibles”, ha explicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending