La intervenció a la farga del Madriu ‘descobreix’ la base de fusta de la caixa de vent del martinet

Durant la tercera setmana de l’actuació que s’està fent a la vall reconeguda per la Unesco s’ha donat per finalitzada la restauració del doble mur sud del botàs

Netejant la base de fusta.
Netejant la base de fusta. patrimoni cultural

La tercera setmana de la intervenció que s’està fent a la farga i el martinet de la Vall del Madriu, un projecte de molt llarga durada que té, però, una primera i intensa fase inicial, ja ha deixat una de les primeres sorpreses. Grata, per cert. L’excavació de la part inicial del canal ha permès trobar la base de fusta d la caixa de vent del martinet. No és una troballa menor. Ben al contrari, és més que significativa.

Els experts en patrimoni cultural tenen clar que aquesta estructura que la intervenció arqueològica ha permès treure a la llum és tot just la tercera que s’ha pogut documentar, en el temps, al conjunt de tot el Pirineu. D’aquí la rellevància i significació de la troballa. Caldrà veure si l’estudi de l’estructura permet saber o avançar algun detall més. Però, per ara, l’actuació a la vall que gaudeix el reconeixement de la Unesco és prou fructífera.

Una imatge general de l'actuació arquelògica.

Relacionat

La intervenció a la farga del Madriu ‘revela’ les primeres ‘novetats’

La fonamentació i la infraestructura del martinet està tota documentada. Els arqueòlegs que participen del projecte han pogut fer la feina força completa. Més enllà d’excavar tot el canal i topar-se gratament amb la base de fusta. A més a més, l’equip de pedra seca ha finalitzat la restauració del doble mur sud del botàs i ha iniciat la restitució del mur sud-est de l’antepara.

243379627 582426883194842 37185612890112411 n
Una vista general de les restes de l'antiga farga.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending