Govern proposa Salomó Benchluch per presidir la Comissió Nacional de la Unesco

L'entitat ha celebrat aquest divendres la seva assemblea que ha aprovat els estatuts mentre que la seu s'ubica temporalment al ministeri d'Exteriors

Comentaris

Salomó Benchluch, entre Cristina Pericas (esquerra) i Mireia Codina, quan era conseller de Cultura a Escaldes l'any 2019.
Salomó Benchluch, entre Cristina Pericas (esquerra) i Mireia Codina, quan era conseller de Cultura a Escaldes l'any 2019. COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

El Govern ha proposat Salomó Benchluch com a president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU). El nom s'ha fet públic durant l'assemblea general de l'entitat que s'ha efectuat aquest divendres. També s'ha decidit que la seu passi del local de la plaça Lídia Armengol d'Andorra la Vella a l'Edifici Administratiu de Govern a Prat de la Creu, tot i que serà una solució temporal.

L'assemblea de la CNAU ha servit per aprovar els nous estatuts que, amb algunes correccions, s'enviaran a Govern aquest dimecres vinent o el de l'altra setmana. Així mateix s'haurà de confirmar el nomenament de Salomó Benchluch en el càrrec de president, que finalment no serà remunerat. Benchluch, nascut el 1967 a Larache (Marroc), va ser conseller de Cultura per Demòcrates al comú d'Escaldes-Engordany amb Trini Marín.

Pel que fa al canvi de seu, s'ha decidit que vagi provisionalment al ministeri d'Exteriors a l'Edifici Administratiu de Govern mentre es busca un local. L'assemblea d'aquest divendres arriba després que Andorra assumeixi per primera vegada la presidència del Grup Electoral I de la Unesco. Gestiona  les qüestions vinculades a les eleccions dels Estats Membres en els diferents òrgans de l'entitat internacional. També s’encarrega de coordinar les posicions relatives als temes polítics, centralitza els missatges del Secretariat i fins i tot pot elaborar alguna estratègia.

 

 

 

Etiquetes

La CNAU tindrà una vicepresidència.

Relacionat

La vicepresidència de la Comissió de la Unesco s’eligirà entre els membres de l’assemblea general

Comentaris (3)

Trending