El Govern i els comuns s'adhereixen al Manifest Cultural

Les dues institucions faran un treball conjunt per cooordinar la reobertura del sector després de la pandèmia de la Covid-19

Un concert a l'Auditori d'Ordino.
Un concert a l'Auditori d'Ordino. ARXIU

El Govern i els comuns s’adhereixen al manifest cultural d’Andorra, que també ja han subscrit altres institucions i ciutadans. Tal com diu al mateix Manifest, cal que “tots els sectors es conjurin per tirar endavant tots junts i així ser capaços de superar els entrebancs que pateix i patirà el sector (cultural) en un futur”.

 

En un comunicat conjunt,expliquen que les mesures excepcionals que s’han adoptat al país amb motiu de la crisi provocada per la Covid-19 han fet que bona part de la programació cultural tant del Govern com dels comuns es reorienti i s’adapti a la nova situació conjuntural de confinament. En aquest sentit, des de les institucions públiques treballem per portar cada dia a les llars andorranes, a través de les plataformes digitals, activitats culturals diverses i per a totes les edats, perquè la ciutadania en pugui gaudir i en sigui la protagonista, amb la voluntat d’ajudar que la cultura continuï viva i present i contribueixi també a la recuperació general.

"Situacions com la que vivim, doncs, ens obliguen a fer nous plantejaments, també en el mon cultural. D’una banda, com produïm, gestionem i consumim cultura. I d’altra banda, com ens reorganitzem des de les institucions perquè, com fins ara, tothom que ho desitgi pugui gaudir d’un activitat cultural determinada. Per això, ara més que mai, i pensant en les mesures que es puguin fixar en relació amb l’obertura d’espais i de distanciament social per a la celebració d’actes culturals, Govern i comuns seguirem coordinant-nos per a la programació cultural i, sobretot ara, complementant-nos perquè aquestes restriccions afectin tan poc com es pugui."

Anuncien que "treballarem i ens esforçarem per teixir un programa cultural complementari perquè en pugui gaudir el màxim nombre de ciutadans malgrat les possibles restriccions i per minimitzar desplaçaments interns".

Etiquetes

Comentaris

Trending