‘Gaset Flinch’, primera exposició al Centre d’Art d’Andorra la Vella

La sala del Govern s’estrenarà amb un recull de la creació escultòrica de l’artista andorrana des de principis dels anys 90 fins al 2021

Comentaris

El Centre d'Art d'Andorra la Vella, que acollirà l'exposició de Judit Gaset Flinch.
El Centre d'Art d'Andorra la Vella, que acollirà l'exposició de Judit Gaset Flinch. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El Centre d’Art d’Andorra la Vella, concretament la Sala d’Exposicions del Govern, s’estrenarà amb ‘Gaset Flinch’. Com ja s’havia anunciat, es tracta d’un recull de la creació escultòrica de l’artista andorrana Judit Gaset Flinch des de principis dels anys 90 del segle XX i fins al 2021. Hi ha prop de 70 obres, que mostren l’evolució de la seva creació, que passa per diferents etapes marcades per una clara intenció artística en què el concepte i el material juguen un paper determinant.

L’exposició deixa entreveure la contribució cultural i artística que Gaset Flinch ha fet a Andorra i als seus ciutadans. Des dels seus inicis, treballa la seva obra per sèries. Per tal d’oferir una visió completa, i no només cronològica, les diferents sèries s’han agrupat en tres blocs temàtics. ‘Ea et Alia’, ‘Geometries simbòliques en ferro’ i ‘Poètica en gres i refractari’, que permetran comprendre l’evolució de l’artista i, alhora, de quina manera, Gaset va plantejant noves formulacions escultòriques.

El primer bloc, ‘Ea et Alia’ (‘Ella i els altres éssers’), engloba totes les sèries de l’etapa figurativa de Gaset Flinch. És una etapa marcada per analogies i simbolismes en què la fertilitat i la maternitat mostren els anhels i les decepcions de la dona fèrtil.

En el segon bloc, ‘Geometries simbòliques en ferro’, s’exposen una selecció d’obres que l’artista crea a partir de ferro i acer Corten. Uns materials que treballa per primera vegada per a una tasca que va unida a un canvi en el llenguatge plàstic, passant de la figuració a l’abstracció conceptual.

Finalment, el tercer bloc, ‘Poètica en gres i refractari’, representa el retorn al modelatge del fang, plantejant ara les obres amb fórmules cilíndriques en què l’artista consolida els grafismes, tot esdevenint el seu llenguatge més personal.

Comentaris

Trending