El festival Orgue&nd s’amplia i durarà sis mesos

Fins ara, els concerts s’havien convocat concentrats a l’estiu, concretament al mes d’agost, i aquest 2022 començaran al maig i s’allargaran fins al desembre

Presentació de la 23a edició del festival Orgue&nd.
Presentació de la 23a edició del festival Orgue&nd. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El festival Orgue&nd és un dels esdeveniments culturals més consolidats del país, i encara més amb el conveni signat l’any passat amb el ministeri de Cultura, que aportava encara més recursos per mantenir-lo. Aquest 2022 celebra la 23a edició amb una novetat principal, que és la seva duració. Fins ara, s’havien concentrat a l’estiu, concretament, al mes d’agost. Però, en aquesta ocasió, els concerts començaran aquest mateix mes de maig, i s’allargaran fins al desembre. 

Nou concerts, més que mai, conformaran aquesta 23a edició del festival Orgue&nd. De fet, segons ha indicat el director, Ignacio Ribas, “si es té un bon acolliment per part del públic, es pot arribar a ampliar la programació”. Més enllà de consolidar el festival i fer-lo més present dintre de l’agència cultural el país, aquesta nova planificació també ajuda a mantenir els orgues en les millors condicions possibles. “La millor manera de tenir-los sempre a punt és fer-los sonar de forma periòdica”, ha explicat Ribas.

El lema que s’ha escollit per a aquesta edició és ‘Contrastos’. En aquest sentit, Ribas ha explicat que “es té un recull important de diferents estils, autors i modalitats”. Per tant, es podran escoltar, durant els sis mesos que durarà el festival, obres italianes, franceses i, fins i tot, africanes. El primer concert se celebrarà el pròxim dissabte, 14 de maig, i anirà a càrrec de sis dels professors de l’institut de música d’Andorra la Vella, coincidint amb la celebració d’Andoflora. Es podrà escoltar una programació grupal, però també solista, interpretada per, com no pot ser d’altra manera, un orgue, una guitarra, una flauta travessera, un clarinet i un fiscorn.

Aquesta data, igual que la resta que s’han seleccionat, coincideixen amb el segon cap de setmana del mes. En aquest sentit, el president de l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra, mossèn Ramon Sàrries, ha indicat que s’ha tractat de quadrar i fer coincidir “amb celebracions, buscant motius”. Així, el darrer concert, que serà amb motiu del Nadal el 30 de desembre, coincidirà amb l’aniversari de la consagració de l’ampliació de l’església de Sant Esteve. Així mateix, s’han agrupat els estils en tres blocs, que s’han fet coincidir amb les estacions. Per tant, hi haurà dos concerts a la primavera, quatre a l’estiu i tres a la tardor-hivern. Les actuacions aniran canviant entre Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana, que són les tres parròquies que compten amb un orgue a les seves esglésies.

0502 Festival ORGUE&nd, Dossier premsa 2022 page 0001
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending