‘Escriptura al Thyssen’, la nova experiència que uneix art pictòric i narrativa

El programa anirà a càrrec d’Elena Aranda i inclourà exercicis pràctics i activitats inspirades en l’actual exposició del museu, ‘Made in Paris’

Comentaris

Cartell del taller d'escriptura al Thyssen
Cartell del taller d'escriptura al Thyssen

El Museu Carmen Thyssen Andorra ha iniciat activitats al voltant de l’exposició ‘Made in Paris: la generació de Matisse, Lagar i Foujita’. En aquesta ocasió, ho fa a través de la unió entre la narrativa i les arts plàstiques, sota la direcció de l’assessora editoria, Elena Aranda. Tot el que es farà en aquesta formació girarà al voltant d’exercicis plàstics centrats en la mostra que s’allotja actualment al museu.

La iniciativa, en forma de taller, permetrà que el museu pugui ambientar el procés literari i narratiu, mitjançant quatre sessions que s’impartiran els dimarts 3, 10, 17 i 24 de maig de 2022. Les jornades tindran una durada de dues hores, de 19 a 21 h, i serviran perquè els assistents aprenguin coneixements teòrics i pràctics a partir de l’observació dels quadres i enforteixin el procés d’escriptura.

La cap de projectes del museu, Teresa Areny, explica que “les activitats d'aquesta nova temporada expositiva se centren en l’objectiu principal de col·laborar amb entitats i professionals del país. Aquest nou maridatge que iniciem de la mà d’Elena Aranda, reuneix per primera vegada, l'escriptura i les arts plàstiques gràcies al potencial que ofereix Made in Paris com a font d'inspiració, amb la clara voluntat de crear noves mirades i descobrir els seus tresors a través de l’ escriptura”.

Per la seva banda, Aranda explica que “un quadre o un objecte pot esdevenir el punt de partida d’un relat, d’un poema, d’una composició, etc. Els límits els estableix la imaginació”. A més reflexiona, "Un escrit pot  néixer d'un petit detall del tot revelador. Què ha passat abans o després de la imatge captada? Què ha quedat fora de l'enquadrament? Què pensen els personatges atrapats a la tela? Ha estat la seva una vida dura o fàcil? Quina emoció transmet un rostre?".

El curs va adreçat a un públic adult i encabeix tot els nivells de coneixements. De fet, l’objectiu principal és oferir un servei personalitzat que permeti als participants desenvolupar habilitats artístiques i narratives per tal de millorar les seves capacitats creatives o bé iniciar-se en el procés d'escriptura, des del “full en blanc”.

Els interessats en participar en l'activitat programada a museu tancat, hauran d'inscriure's amb antelació a través de correu electrònic a reserves@mcta.ad, o bé trucant al telèfon 800 800. El taller compta amb un aforament limitat. El preu de la inscripció per a les quatre sessions és de 40 euros i inclou el material necessari, un lot de marxandatge del museu i la visita de la mostra en cada sessió.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending