Dubtes sobre l’encert del ClàssicAND

El festival, que s’estrena el 2 de juny, i gràcies a la venda d’entrades, compta actualment entre un 40% i un 60% d’aforament complet als diferents esdeveniments depenent de la ubicació

Presentació del ClàssicAND
Presentació del ClàssicAND

El nou ClàssicAND sembla que no acaba de fer el pes del tot al món musical del país. La programació i el pressupost podria no quadrar a alguns professionals que s’hi dediquen al sector. Malgrat això, la venda d’entrades, que es va iniciar el passat mes d’abril, continua i comença a agafar impuls a poc més d’una setmana d’iniciar-se. De fet, depenent de la ubicació, s’ha complert entre el 40% i el 60% de l’aforament de les diferents actuacions.

El ClàssicAND ha estat l’aposta per atreure el turisme cultural aquest estiu, ja que es durà a terme entre el 2 i l’11 de juny. Es va presentar com un festival replet de grans noms del panorama artístic, com Rossy de Palma o Carmela Remigio. Malgrat això, s’han hagut de fer diferents canvis per algunes baixes de darrera hora que han deixat un cartell una mica diferent. I que el sector no acaba de veure’n l’encert. Sobretot, tenint en compte l’elevat pressupost, que frega el milió d’euros, i que alguns dels artistes son emergents i nacionals. Poc del que s’havia dit.

Però la promoció del festival continua forta. De fet, aquest és un dels punts que també assenyalen aquells que en fan una mena de crítica, que s’han destinat molts recursos per donar a conèixer el ClassicAND fora de la frontera andorrana. Aquesta darrera setmana s’han dut a terme les presentacions a Barcelona i Madrid, amb una campanya molt potent que s’espera que pugui impulsar de forma definitiva la venda d’entrades que, fins ara, ha anat lenta.

Des de l’organització del festival s’assenyala que es tracta d’una iniciativa molt nova, tot i fusionar altres que ja tenen recorregut al país, i que cal paciència per veure’n resultats. Amb tot, s’ha aconseguit completar entre el 40% i el 60% de l’aforament dels diferents espais. Aquest percentatge depèn molt de les instal·lacions – no és el mateix Ràdio Andorra que el Centre de Congressos – i tampoc l’artista. Malgrat això, es confia en el format diferenciador i que pot aportar una oferta innovadora, com els concerts a l’aire lliure al Parc Central sense aforament i sense entrada.

Etiquetes

Comentaris

Trending