Disney+ arribarà a Andorra l’estiu vinent

La companyia anuncia que activarà en fins a 42 països, entre ells el Principat, la plataforma de continguts que ofereix, en molts casos en exclusiva, sèries i films de franquícies tan potents com Marvel, Star Wars o els Simpson

Imatge del logo de Disney i la bandera andorrana.
Imatge del logo de Disney i la bandera andorrana.

Disney+, la plataforma de continguts del gegant mediàtic arribarà, per fi, a Andorra a l’estiu. El Principat entrarà en una fase de desplegament juntament amb altres 41 països. Fins ara, l’accés estava restringit, segons ha explicat Andorra Telecom en diverses ocasions, per una qüestió drets, malgrat que tant Espanya com a França es podia veure des de març del 2020 i que altres operadors similars, com Netflix, HBO o Amazon funcionen amb absoluta normalitat.

L’anunci, del qual s’han fet ressò diferents mitjans especialitzats en el món de l’audiovisual l’ha fet la companyia fa tot just unes hores. Així, Disney ha confirmat que, de cara a l’estiu vinent, preveu ampliar la seva cobertura a fins a 42 països. Entre ells, Andorra. La nova fase de llançament inclou també altres territoris europeus com la República Txeca, Grècia, Hongria o Bulgària, però també llocs d’Àsia (Turquia, Israel o Jordània) i d’Àfrica (Egipte o Tunísia).

Actualment, Disney+ s’ha convertit ja en una de les principals plataformes de subscripció per continguts. A final del 2021, i tot i no arribar encara a molts territoris, ja tenia 118 milions de subscriptors a tot el món. L’ajuda, evidentment, el potencial enorme del seu catàleg.

I és que, per un costat, pot oferir tots els productes audiovisuals de la mateixa companyia Disney, amb molts clàssics de l’animació però també films en imatge real. A més, això inclou les produccions de Pixar. Les darreres pel·lícules d’aquest prestigiós estudi, com ara ‘Soul’, de fet, ja es van estrenar directament a aquest sistema.

A això, però, se suma el cartell de dues franquícies audiovisuals amb milions de seguidors. El 2012, Disney va comprar a George Lucas el seu estudi, Lucasfilm. I, per tant, tots els drets sobre Star Wars. Tres anys abans, el 2009, va comprar l’editorial de còmics Marvel, incloent-hi la seva divisió cinematogràfica, responsable posteriorment de pel·lícules que han arrasat a les taquilles com les darreres entregues de ‘Vengadores’. Per acabar de completar el pastís de continguts, el 2019, justament pensant en el llançament de la plataforma, es va adquirir el grup Fox. I això inclou, entre altres, els drets sobre els ‘Simpson’, ‘National Geogràfic’ o ‘Alien’.

No es pot negar, doncs, que l’oferta que ja està oferint Disney+ és molt atractiva. I, a més, en molts dels productes ho fa en exclusiva. És a dir, si es vol veure legalment, per posar un exemple, alguna de les darreres pel·lícules Marvel o Star Wars, només es pot fer a la plataforma. Un clar exemple es té amb el que va passar amb ‘Mulan’. A Andorra no es va poder veure ni als cinemes ni a casa. Això canviarà a l’estiu.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending