Desitjar bon any a ritme de música tradicional portuguesa

El Grup de Folklore Casa de Portugal inicia a Encamp la ‘ruta de les Janeiras’, que tornen després de l’aturada obligada per la pandèmia

Comentaris

Un moment de la cantada a l'església de Santa Eulàlia d'Encamp.
Un moment de la cantada a l'església de Santa Eulàlia d'Encamp.

L’església de Santa Eulàlia d’Encamp o el restaurant Roc Arnau de la mateixa parròquia han estat dos dels punts de partida del retorn de las Janeiras després de l’aturada obligada per la pandèmia. El Grup de Folklore Casa de Portugal enceta de nou la tradició portuguesa de donar la benvinguda a través de cançons tradicionals lusitanes. Ho faran durant bona part d’aquest mes per diversos racons del Principat.

Com que molts dels integrants del grup resideixen o estan vinculats amb Encamp, han començat per aquesta parròquia, on tenen el suport del rector, mossèn Toni Elvira. De fet, el tret de sortida a l’edició 2023 de les Janeiras el van iniciar durant la missa vespertina a la parròquia encampadana. I la ruta segueix aquest mateix diumenge al matí a Sant Julià. Es tracta d’un grup de prop de trenta persones abillades amb el vestit tradicional d’hivern. Tant els músics com els cantaires van vestits de la mateixa forma.

WhatsApp Image 2023 01 14 at 22.36.56
Un moment de l'actuació a la Granja Roc Arnau d'Encamp.

Els promotors del grup estan enormement satisfets de poder recuperar la tradició musical de les Janeiras després de l’absència per la crisi sanitària. Aquest diumenge a 2/4 de 12 del migdia serà el torn de cantar a l’església de Sant Julià de Lòria i la setmana següent, el diumenge a la mateixa hora, els membres del grup visiten la catedral de Santa Maria d’Urgell per participar a la celebració eucarística amb presència de Joan-Enric Vives.

WhatsApp Image 2023 01 14 at 22.36.55 (1)
Tot el grup amb responsables de Santa Eulàlia.

El dia 28 a 2/4 de 8 de la tarda a l’església de Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany serà un dels deu punts de passatge de les Janeiras durant la tarda-nit del dissabte. L’edició d’enguany finalitza a l’església de Sant Esteve de la capital a la missa del migdia de diumenge 29 de gener seguit d’una breu cantada de Janeiras i una petita actuació a l’exterior del temple.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending