Davallada de les visites presencials als museus i augment del contingut en línia per contrarestar

Els diferents responsables de l’oferta cultural del país han destacat la bona acollida del públic local respecte a les noves iniciatives que s’estan duent a terme

L'exposició d'Astèrix que va acollir el museu del còmic el juny de 2020
L'exposició d'Astèrix que va acollir el museu del còmic el juny de 2020

La xifra de visitants presencials als museus d’arreu del país es va davallar un 61,21% respecte a l’any passat per culpa del confinament domiciliari i les posteriors restriccions que s’han anat imposant des de l’Executiu per evitar la propagació del coronavirus. No obstant això, l’oferta cultural en línia s’ha incrementat considerablement i l’acollida del públic local ha estat “molt positiva”. En relació amb això, el portal web de museus.ad ha permès que la visibilitat a la xarxa dels diferents museus s’incrementi un 41,6% i el temps mitjà de navegació ha crescut d’1,5 minuts a 3,5 minuts.  

Durant la roda de premsa que s’ha desenvolupat de manera telemàtica s’ha destacat que establir comparatives de visites respecte al 2019 no s’ajustaria a la realitat per les restriccions sanitàries, però si han volgut informar que l’índex de satisfacció dels ciutadans és molt bo a tots els museus del Principat. En aquest sentit, les activitats organitzades de cara al públic local s’han multiplicat i l’acollida ha estat “molt bona”.  

Respecte al portal web de museus.ad, Tarrés ha declarat que l’objectiu és “donar visibilitat de forma igualitària a tota l’oferta cultural”. La plataforma està disponible en català, espanyol, francès i s’està traduint a l’anglès, i en cinc mesos ha permès augmentar la visibilitat en gairebé un 42%.

Més concretament, el tècnic de museus Eduard Tarrés ha explicat que, durant el confinament, es van fer dues accions principals. La primera –encara es realitza- va ser l’elaboració de càpsules de divulgació històrica en vídeos setmanals d’un o dos minuts, els quals es publiquen a YouTube per donar a conèixer aspectes curiosos. La segona va ser una mena de trivial amb jocs de preguntes per als ciutadans. A més a més, al llarg del 2020 s’han organitzat 53 activitats amb aforament limitat.  

Respecte al portal web de museus.ad, Tarrés ha declarat que l’objectiu és “donar visibilitat de forma igualitària a tota l’oferta cultural”. La plataforma està disponible en català, espanyol, francès i s’està traduint a l’anglès, i en cinc mesos ha permès augmentar la visibilitat en gairebé un 42%. Quant a a la mitjana de públic local que han rebut els museus, el percentatge és d’un 19%.  

Per últim, alguns dels responsables dels museus d’Andorra, com ara el de Casa Cristo, el del CAEE o el del Còmic, entre altres, han volgut destacar l’increment de la presència andorrana en la seva oferta, la reformulació que han realitzat per continuar fidelitzant clients les “boníssimes experiències” que s’han emportat els visitants gràcies a les explicacions en grups reduïts.  

Etiquetes

Comentaris

Trending