Cultura inclourà el colomer de Rocafort a l’inventari general del Patrimoni Cultural

El Govern destina una partida pressupostària de 55.000 euros aquest any per a la seva restauració

Comentaris

El colomer de Sant Julià de Lòria.
El colomer de Sant Julià de Lòria. Altaveu

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha informat aquest dimarts als membres del Consell Assessor de Patrimoni Cultural, de la voluntat d’incloure béns a l’Inventari general del Patrimoni Cultural i a avaluar la pertinència de començar a preparar les candidatures, per exemple, el colomer de Rocafort o Rocacorba. S'hi destinarà una partida de 55.000 euros.

El colomer està a pocs metres de la boca sud del túnel de la Tàpia, al peu de les feixes del solà, arrecerat per un esperó rocós. És propietat de Govern i el comú de Sant Julià de Lòria feia temps que en demanava la restauració abans que s’ensorrés i amb l’objectiu que formi part d’un itinerari cultural i patrimonial.

Els colomers van ser molt nombrosos a Andorra, tot i que pràcticament la gran majoria han desaparegut. Estan inventariats els  de la Casa de la Vall,  Casa Rossell i Casa Areny-Plandolit, a Ordino, el de Cotxa, el de la Casa Blanca (Segudet) i el de Cal Pal, a la Cortinada.  La cria de coloms tenia dues finalitats: d’una banda, el consum d’aquestes aus com a part de la dieta alimentària i, de l’altra, l’aprofitament dels seus excrements, la colomassa, com a abonament natural.

El colomer de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El comú de Sant Julià de Lòria reclama la reforma d'un colomer

Durant la tercera reunió del Consell Assessor, s’ha presentat el segell dels béns culturals inclosos a l’Inventari general del Patrimoni Cultural. Ha de servir per millorar la seva senyalització i per crear una imatge que permeti identificar fàcilment la seva condició protegits i a la vegada posar en valor la tasca de preservació d’aquests. Aquest aspecte, encara en treball intern del ministeri, s’ha presentat per rebre el retorn del consell.

S’ha tractat l’anàlisi del marc legal actual en matèria de patrimoni cultural, seguint la feina feta en les reunions anteriors. S’ha presentat als membres del consell la proposta d’articulat sobre els òrgans previstos per la Llei per a la protecció del patrimoni cultural

Comentaris

Trending