Cultura engega una web on consultar part dels béns mobles del patrimoni andorrà

El portal aplega, de moment, 1.500 fitxes dels prop de 28.000 registres ja inventariats i, en el futur, es vol anar ampliant amb més informació

Un moment de la presentació del portal.
Un moment de la presentació del portal.

Des del 2007, els responsables de Patrimoni Cultura treballen amb MuseumPlus. Es tracta de l’eina per gestionar la informació de tots els béns mobles propietat de l’Estat, des de les peces d’art romànic al material extret de Ràdio Andorra, passant per objectes de Casa Rossell o de Casa d’Areny Plandolit. Ara, una part d’aquesta ingent feina també estarà disponible a internet perquè la ciutadania ho pugui consultar.

Es tracta d’una secció -sota el nom EmuseumPlus- que es podrà consultar al portal web de Patrimoni. D’aquesta forma, es pot compartir part de la informació recopilada al llarg d’anys i anys de feina. “Una finestra que dona accés al coneixement fins ara només reservat a museus i exposicions”, han destacat els seus responsables.

Es tracta d’una eina que deriva del programa que es fa servir. Fins ara, amb aquest s’han completat un total de 21.802 registres, alguns dels quals amb més d’un objecte. D’aquests, en aquest primer pas de fer-los públics, la web ja n’incorpora 1.500. I la voluntat és “anar fent” i ampliar-la.

Els internautes interessats poden consultar detalls des de la creu de Sant Serní de Nàgol a bombetes extretes de Ràdio Andorra. També indumentària, estris d’escriptura, instruments musicals o mobles, entre altres. I tots ells tenen un text explicatiu i imatges. Fins i tot, en el cas de la creu del temple lauredià, la radiografia a la qual es va sotmetre en el seu dia.

Per ara, s’ha apostat per incorporar els “més emblemàtics”. Entre ells, els de l’emissora encampadana i els de Sud  Ràdio o els objectes de Casa Rossell. Amb el temps, s’aniran posant més, tot i que cal tenir en compte que, paral·lelament, s’aniran inventariant d’altres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending