La Creu Roja i els ucraïnesos, beneficiaris de la recaptació del concert solidari

Els músics destaquen la gran solidaritat i sensibilitat de la corporació per temes culturals i més si és per una bona causa

Un instant de la presentació del concert solidari
Un instant de la presentació del concert solidari

Fins a 18 artistes, presencialment i virtualment, un concert amb una clara vessant solidària: recaptar diners perquè a través de Creu Roja arribi a Ucraïna. Amb entrades de 10 euros els adults i 5 els infants volen continuar posant de manifest la solidaritat d'Andorra i esperen omplir la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany el pròxim 2 d'abril a partir de les 19.30 hores. Els artistes participants han agraït a la corporació la seva predisposició a cedir l'espai per una bona causa.

Una iniciativa de dos joves músics del país,  Martha Roquet i Teresina Serra, ha crescut fins al punt de convertir-se en una tarda-nit de música solidària, amb Creu Roja i Ucraïna com a destinataris, amb la participació d’artistes del país. Una llarga llista d’artistes, però, que també ha tingut la seva vessant negativa i és que, com ha indicat una de les impulsores, “no tothom els que han volgut participar ho poden fer”. En aquest sentit, des de l’organització no es descarta noves edicions de Músics per Ucraïna amb tots aquests que han quedat fora del concert que se celebrarà a la sala Prat del Roure el pròxim 2 d’abril a partir de les 19.30 hores.

Tota la recaptació, com ja s’ha indicat anirà destinat a l’ONG. En aquest sentit, una de les voluntàries i encarregada de representar l’entitat en aquest acte, la Maria Alonso, ha explicat que els diners se sumaran als comptes corrents que ja tenen oberts i que, a banda de sufragar els combois amb material humanitari, la resta es donarà a Creu Roja Internacional perquè poder fer front a les accions humanitàries que duen a terme i que “és molt més efectiu que no portar nosaltres productes”. Tot i això, ha volgut deixar clar que aquests diners arribaran a CRI i seràn "productius"

Recollida de productes pels ucraïnesos desplaçats pel conflicte bèl·lic.

Relacionat

Ucraïna desperta la solidaritat andorrana

En aquest concert serà 18 músics, dels quals 12 en directe i els 5 restants en diferit que, com ha especificat Serra, “gravaran uns vídeos” i es mostrarà durant el concert, però, sense especificar el que serà en concret, obrint la porta a alguna petita sorpresa. D’entre els que es podran veure en directe hi ha Juli Barrero, Patxi Leiva, Komanem i les dues impulsores de la iniciativa, entre altres.

Sigui casualitat o no, el Comú d’Escaldes-Engordany és el que ha viscut de més a prop aquest conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna de la mà del cònsol menor, Quim Dolsa, que va viure de primera mà aquest esclat de la guerra al país eslau. Tot i aquesta coincidència, les impulsores de la iniciativa han ressaltat la gran sensibilitat que té pels temes culturals, així com la seva cara solidària quan aquesta fa falta.

Les entrades, com s’ha informat des de l’organització tindrà un preu de 10 euros els adults i 5 els infants. “Som conscients que potser és una mica alt, però  la causa ho justifica”, reflexionava Serra. Aquestes es poden adquirir a la caseta d’informació turística, a Creu Roja, a tràmits del Comú i a la mateixa sala del Prat del Roure abans del concert.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending