Ucraïna desperta la solidaritat andorrana

La segona part de la iniciativa serà la de transportar tot el material recaptat fins al lloc de destí

Una guerra sempre suposa un trasbals en la vida d’aquells que viuen en el territori implicat, que veuen com la vida els hi canvia d’un moment per l’altre i que marxen de casa seva amb les pertinences mínimes i bàsiques. És per això que qualsevol ajuda, per petita que sigui, és sempre benvinguda.

Amb aquesta filosofia i amb la voluntat d'intentar pal·liar les mancances que poden tenir dones i infant que estan intentant sortir d'Ucraïna per la frontera amb Polònia que un grup de residents, principalment ucraïnesos, estan realitzant una campanya de recaptació de material. "La gent s'hi ha bolcat, de com s'ha ofert, d'oferir punts de recollida de material ens ha sorprès", indica una de les impulsores de la iniciativa, Irina Rey.

Des de la seva obertura, a la una del migdia a la seu del Club Energy, al carrer Consell de la Terra 10 a Escaldes-Engordany, sense aglomeracions, però de forma constant, arribava material: roba d'abrigar, mantes, bolquers, conserves, entre altres productes. De fet, aquesta iniciativa també ha servit per donar a conèixer la comunitat d'ucraïnesos que viuen al principat i que per una gran part de la població "passava desapercebuda" i no sabien que hi hagués "un volum tan gran".

Diverses persones han fet el seu donatiu.
Diverses persones han fet el seu donatiu. Alba Llacuna

Una vegada finalitzi aquesta recollida de material començarà un segon capítol d’aquesta iniciativa: la de portar-ho cap a destí. Tot i no saber amb exactitud el nombre de vehicles que necessitaran, els organitzadors són conscients que també els caldrà la solidaritat del Principat per poder fer arribar els productes a destí. En aquest sentit, en la part logística, Martí Camps, ja ha posat fil a l’agulla per trobar “vehicles disponibles, conductors, obertura de comptes perquè la gent faci els donatius per cobrir les despeses del viatge”, com benzina, àpats, entre altres aspectes.

Una vegada fet el viatge d’anada, la voluntat és que el de tornada es pugui realitzar amb persones que se’ls aculli al Principat. De fet, aquesta és una de les demandes que des del col·lectiu ucraïnès fa a Govern: poder acollir de forma temporal a familiars.

La recollida de material, recordem, s’allargarà durant tota la setmana: dimecres de 15:00 a 18:00 hores; dijous de 10:00 a 13:00 hores i divendres de 13:00 a 16:00 hores.

Comentaris

Trending