Convivència Cívica Catalana vol impulsar una branca andorrana

El president de la controvertida associació, Ángel Escolano, explica que el dia 29 es farà a Ordino la reunió fundacional i que l’objectiu serà “defensar els drets dels castellano-parlants al país”

Escolano, al mig, amb representants d'altres entitats presentant una demanda als jutjats.
Escolano, al mig, amb representants d'altres entitats presentant una demanda als jutjats.

De demanar que el castellà sigui oficial a Andorra s’ha passat a la intenció de crear una entitat que “defensi els drets” de les persones que parlen aquest idioma al país. Així ho ha anunciat Ángel Escolano, president de la controvertida associació Convivència Cívica Catalana (CCC). En una piulada a X, la xarxa social antigament coneguda com a Twitter, ha anunciat que la intenció és que a finals de mes, el dia 29, se celebri la reunió fundacional d’aquesta entitat.

A Catalunya, no es pot oblidar, CCC s’ha destacat per la seva oposició forta -fins i tot amb nombroses demandes davant la Justícia- contra la política de la Generalitat per defensar l’ús del català, especialment la immissió lingüística a l’escola. Les seves formes de fer, per tant, l’han convertit en una associació com a mínim controvertida.

Ara fa uns dies, Escolano va revolucionar les xarxes amb una piulada en la qual demanava que el castellà també fos idioma oficial a Andorra. Entenia que, d’aquesta forma, s’assumiria la realitat del país. El missatge va generar tot un seguit de reaccions crítiques, incloses les d’algun membre destacat de la classe política.

Angel Escolano, president de la controvertida Convivència Cívica Catalana.

Relacionat

Polèmica a la xarxa arran de la petició per fer el castellà idioma oficial a Andorra

Lluny d’espantar-se per aquests atacs, Escolano ha volgut anunciar via xarxes que fa un pas més. Així, segons el missatge, la voluntat és crear a Andorra una branca de CCC. La reunió inicial dels impulsors tindrà lloc a Ordino el dia 29 de setembre i l’objectiu és “constituir Convivència Cívica Andorrana”. Així, es vol “defensar els drets dels castellanoparlants en aquest país”. També afirma que, des de l’associació que presideix, “com a entitat germana, estarem per donar tot el nostre suport”.

El que no aclareix és quanta gent està disposada a crear la branca al Principat d’aquesta controvertida organització. Tal com va passar amb l’anterior piulada, són molts els usuaris d’X que han criticat l’anunci, tot lamentant especialment el que suposa d’intromissió en un altre país.

Comentaris (42)

Trending