Consum local i artistes del país per celebrar la festa major d’Escaldes-Engordany

Hi haurà espectacles i firetes pels més petits, totes les activitats seran gratuïtes i es tancarà a les 22:00 hores cada dia

Presentació de la festa major d'Escaldes, aquest dimarts al comú de la parròquia
Presentació de la festa major d'Escaldes, aquest dimarts al comú de la parròquia

Escaldes Engordany tindrà festa major. Això si, serà més reduïda, tranquil·la i familiar que altres anys. Hi haurà concerts amb artistes del país, “mercat de pagès”, espectacles de màgia, circ, un ‘fakir’, actuacions al carrer i castells de focs per tancar la celebració. Totes les iniciatives seran gratuïtes i a totes serà obligatori portar la mascareta i respectar l’aforament assignat. A més, els bars i restaurants de la parròquia oferiran un menú o tapa especial per promocionar el consum local.

La Unió Pro-Turisme, juntament amb el comú d’Escaldes-Engordany, ha presentat aquest dimarts el programa de la festa major després d’adaptar-la per tal que els contagis de coronavirus no s’incrementin. Així doncs, tots els actes tindran un aforament establert i el públic haurà d’estar assentat, no hi haurà cap aperitiu i al mercat no es podrà degustar cap compra. Fins i tot la xaranga es queda sense cercavila. Pel que fa a la canalla, gaudiran de la màgia, del circ i d’un ‘fakir’ i, a banda dels espectacles, tindran “3 o 4 atraccions tranquil·les”.

El cònsol menor d’Escaldes, Joaquim Dolsa Moya ha anunciat que portaran “tres o quatre firetes pels menuts perquè són qui més han patit i qui menys ho entenen”.

En la mateixa línia que altres parròquies, el comú d’Escaldes estrenarà dues iniciatives per potenciar el consum local i donar a conèixer els artistes del país:Lo Menú Festa Major’, que comptarà amb la participació d’un mínim de 30 restaurants i consistirà en l’elaboració d’ofertes especials per menjar i ‘A contracorrent’, que habilitarà un espai a la plaça Santa Anna destinat pels artistes del país “de qualsevol mena”. Hauran de reservar el dia i l’hora a través de la pàgina web del comú i podran oferir espectacles de fins a dues hores. A més, la darrera iniciativa s’allargarà fins que el bon temps s’acabi.

D’altra banda, el president de l’esbart Santa Anna, Jose Martín de Haro, ha explicat que aquest any fan 70 anys hi ha hagut de cancel·lar gairebé tots els actes de celebració. Malgrat això, el diumenge faran el tradicional Ball de Santa Anna en honor a la patrona d’Escaldes a l’Església Sant Pere Màrtir. “Complir 70 anys és una anècdota i encara queden molts per davant”, ha afegit.

Comentaris

Trending