El Consell Assessor del Patrimoni prepara l’actualització de la Llei del patrimoni cultural

En aquesta segona reunió d’aquest any s’ha continuat amb les feines iniciades per analitzar la modernització del marc legal vigent

Reunió del Consell Assessor del Patrimoni
Reunió del Consell Assessor del Patrimoni

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha presidit la segona reunió d’enguany del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP). La trobada ha permès continuar amb les feines iniciades per analitzar un tema clau en la gestió patrimonial com és la modernització del marc legal vigent.

Durant la legislatura passada, el CAP va encetar una reflexió sobre la modificació de la Llei 15/2014 de la Llei 9/2003 del patrimoni cultural, per tal d’enfortir els preceptes de protecció de tots els elements patrimonials del país. En el si del CAP hi ha una posició unànime sobre la urgència de treballar en un marc legal que garanteixi la gestió i la protecció d’aquest àmbit des d’una perspectiva més contemporània que doni resposta a les necessitats actuals.

Una part rellevant de la sessió de treball s’ha dedicat a analitzar les propostes de lleis d’Arxius i de Dipòsit legal i d’articulat legal per la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial. Les propostes han estat presentades pels tècnics especialistes del Departament corresponent.

Finalment, s’han tractat dos projectes estratègics com són la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar i la intervenció arqueològica a la farga del Madriu, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que, a partir del setembre, centraran una part substancial de l’activitat del Departament de Patrimoni Cultural.

Etiquetes

Comentaris

Trending