El Buenafuente més desconegut

El popular comunicador presenta a la galeria Art al set una mostra de la seva faceta menys pública, la de pintor, amb 21 obres pròpies d’un estil peculiar i que ha decidit ensenyar en gran part arran de la pandèmia

Buenafuente mira els seus quadres.
Buenafuente mira els seus quadres.

A Andreu Buenafuente no cal presentar-lo. Tothom sap qui és. El comunicador català -natural de Reus- ha estat durant gairebé tres dècades el rei dels ‘late shows’. Primer a Catalunya i, després a tota Espanya. El que la gent no coneix tant, però, és la faceta que ara presenta a Andorra, la de pintor aficionat. Si de monòlegs n’ha fet un munt al llarg d’aquests anys, amb pintures i dibuixos no es queda enrere. I una mostra d’ells, 21, es poden veure ara a la galeria Art al Set, d’Escaldes.

“Sempre havia tingut interès, però vaig començar tard, als 24 anys, quan em vaig traslladar de Reus a Barcelona i vaig començar a viure sol”, ha explicat el ‘showman’ -per cert, no trigarà gaire a tornar a la televisió, ja que prepara un programa per a la tardor vinent a TV3, allunyat això sí del format més habitual en ell-. I, malgrat que no ho pugui semblar, s’hi ha dedicat força temps. “Si t’agrada una cosa, ho fas, sempre hi ha temps ple que t’agrada”, assegura. I ell l’ha trobat.

El popular comunicador de Reus ho deixa clar: “Això és el que faig. Si t’agrada bé; si no, també”

Al llarg dels anys ha anat acumulant obres que, però, mantenia guardades. Les ensenyava només a coneguts i amics. A uns pocs privilegiats que, però, “m’animaven a mostrar-ho a més gent”. I, en aquest cas, la pandèmia va ser el desllorigador. Durant els pitjors estadis de la crisi sanitària va pintar molt i, també, es va decidir a fer públic el seu art. Ja acumula unes quantes exposicions, a les quals se suma ara la que es pot veure a la galeria escaldenca.

Una mostra que, avisa, presenta amb “honestedat”. El de Reus ho deixa clar: “Això és el que faig. Si t’agrada bé; si no, també”. Entre el material que es pot contemplar, assegura, “peces que, fins ara, no havia ensenyat”. I, potser per això, admet que té “un cert pudor” per com pugui reaccionar la gent.

Ara bé, també ha donat uns consells a qui s’apropi a la seva obra. “Sempre he estat amant de l’art i per anar-lo a veure crec que s’ha de ser obert. Relaxa’t i tot fluirà millor. A mi m’agrada descobrir coses noves que després et poden agradar més o menys”, argumenta.

En el seu cas, admet que té un avantatge amb relació als artistes, per dir-ho d’alguna manera, ‘professionals’: la seva dedicació al món de la televisió. “Tot està fet sense pressió i això és un privilegi, perquè no haig de viure d’això”, comenta. Per això, arriba “seré” a l’etapa de mostrar-ho en públic. I això li permet gaudir més: “m’ho passo bé, em serveix de teràpia”.

Al llarg del temps, revela, ha anat acumulament molta pintura feta per ell. “Tinc molta cosa guardada”, afirma. Per tant, caldrà tenir paciència per conèixer a fons la seva obra. De moment, a Escaldes, a l’Art al set, una petita selecció. Per aquells que vulguin descobrir l’Andreu Buenafuente allunyat dels platós, el ‘showman’ més desconegut.

Comentaris

Trending