Una artista tèxtil taiwanesa, primera resident de Faber Andorra al 2023

Yen-Yu Tseng serà fins al 27 de febrer treballant en el seu projecte ‘La Massana 1-10’, que esdevindrà una sèrie d’escultures de roba sobre personatges que viuen a la parròquia

Yen-Yu Tseng, la nova resident a Faber Andorra
Yen-Yu Tseng, la nova resident a Faber Andorra

La primera dels sis residents que faran estada a Faber Andorra durant el 2023 ha arribat. Es tracta de l’artista tèxtil taiwanesa, Yen-Yu Tseng, que serà fins al 27 de febrer treballant en el seu projecte ‘La Massana 1-10’. El disseny combina la seva tècnica en l’art tèxtil i els titelles, i pretén ser una sèrie d’escultures de roba sobre personatges que viuen a la parròquia, que es crearan a partir de la memòria del col·lectiu local i de la seva experiència com a resident.

‘La Massana 1-10’ formarà part d’un projecte més gran que l’artista està produint actualment a diferents llocs del món gràcies a estades a residències d’artistes i realitzacions d’exposicions internacionals. Així, embolcalla les històries personals del col·lectiu i la memòria local com a diverses petites figures de tela. D’aquesta manera, i seguint la línia ja iniciada amb els residents anteriors que han fet estada a Faber Andorra, està previst que l’artista pugui impulsar diverses activitats per apropar l’obra a la ciutadania.

Per una banda, durà a terme tallers a les escoles del país per ensenyar als alumnes a crear joguines amb roba reciclada, amb l’objectiu de fer-los reflexionar sobre el reciclatge tèxtil. Farà un taller similar adaptat a adults al Taller Tèxtil i de Vidre del Comú d’Escaldes-Engordany per donar a conèixer la tendència de l’art tèxtil i reflexionar-hi, tot creant una peça pròpia.

Finalment, exposarà fins al 26 de febrer a la galeria Taranmana la seva la instal·lació d’art tèxtil Balance i durant la darrera setmana de la mostra afegirà també les escultures de ‘La Massana 1-10’ creades durant l’estada a la residència. En motiu de la inauguració de l’exposició el 15 de febrer es convidarà als artistes del país a conèixer l’obra de la resident i a xerrar amb ella sobre les oportunitats que poden oferir les estades a residències de creació a l'estranger.

Etiquetes

Comentaris

Trending