L'artista Joan Fontcuberta mostrarà les seves experiències amb la fotografia al Museu del Tabac

La mostra 'Kintsugi' es podrà visitar del 25 de febrer i fins al 2 de maig a Sant Julià de Lòria

Comentaris

Un dels treballs de Joan Fontcuberta.
Un dels treballs de Joan Fontcuberta. Altaveu

La sala d'exposicions de la Fundació Reig, al Museu del Tabac, acollirà del 25 de febrer i fins al 2 de maig l'exposició 'Kintsugi' de Joan Fontcuberta. La mostra ha estat presentada aquest dilluns pel propi artista i per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la directora del departament de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles. S'exposaran 38 obres.

Fontcuberta ha explicat que "la fotografia és un dispositiu de memòria, una màquina de recordar, però que tard o d'hora es desgavella i el compromís amb la memòria es perd. El que proposo és reivindicar el que passa quan es perd la memòria i apareix una altra cosa. A Occident quan se'ns trenca una tassa la llencem, però a la cultura japonesa, amb el kintsugi, la tassa no és només un objecte funcional sinó que l'abocador d'una vivència humana formada per tots els líquids que hi has viscut, per les estones compartides amb la gent que estimes, etc. Per tant, allò no es pot llençar així com així i s'ha de recompondre".

 L'artista ha pogut treballar amb fotografies de l'Arxiu Nacional d'Andorra. Proposa visitar els arxius fotogràfics a la recerca d’imatges malmeses: positius o negatius antics, deteriorats físicament o químicament, i que constitueixen un terreny on es barallen el temps i la memòria. Ha explicat que les 38 obres que s’exposaran busquen “trobar què passa quan la foto es fa malbé pel pas del temps i el pacte amb la realitat es perd”.

La ministra de Cultura ha dit que la mostra "permet associar Andorra amb un artista com Joan Fontcuberta". S'acompanyarà d'un taller amb un màxim de 12 participants, s'editarà un llibre, i segons Riva suposa la represa del calendari d'exposicions de Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending