Andorra la Vella tanca la festa gran amb ‘l’anomalia’ de poder saltar i ballar

‘Love of Lesbian’, en plena gira del seu darrer treball discogràfic, aplega més de mil dues-centes persones en el concert final de la festa major de ‘l’encara-pandèmia-però-una-mica-menys’

Un moment del concert de 'Love of Lesbian'.
Un moment del concert de 'Love of Lesbian'. Toni Solanelles

Salteu, sueu, balleu fins a cansar-vos. Més o menys ha estat el missatge d’un dels components de la banda de Santi Balmes. “Portem uns quants concerts pandèmica i això de poder estar dempeus, encara que sigui amb mascareta, és una anomalia.” ‘Love of Lesbian’ ha protagonitzat el concert final de la festa major d’Andorra la Vella. Prou saben els barcelonins -de Sant Vicenç dels Horts per ser exactes- quin pa hi donen les restriccions derivades de la pandèmia.

De fet, i encara que mirin de fer-se l’orni quan els ho demanin, canten amb el seu nou disc a la nova normalitat que imposa aquesta etapa coronavírica. I hi canten per rebatre, refusar, totes aquestes limitacions que sigui per la crisi sanitària o sigui pel que sigui sembla que alguns agents polítics volen imposar. Balmes, líder indiscutible dels ‘Love’, ha deixat clar, però, que no tenia massa temps per embolicar-se en discursos. A no sé quina hora, a no sabia quina hora, vaja, havia de tocar pirandó, perquè els protocols sanitaris -‘Mountain Music’ a banda, quines coses- imposen que els actes de les festes majors no poden acabar més tard de dos quarts d’onze.

Més de mil dues-centes persones, fa o no fa com en el cas de ‘La casa azul’, han gaudit del repertori proposat per Balmes i companyia. A Andorra hi han aterrat presentant el seu darrer treball discogràfic. En plena gira de ‘V.E.H.N.’, el seu viatge èpic cap al no res (hacia la nada). Un títol prou clar dels camins que està prenent la societat. O potser no. El treball dels ‘Love’ que des de fa quatre mesos giren per allí on volen sentir-los cantar és fruit del confinament i dels problemes legals previs a la pandèmia que el grup va tenir per poder trencar un contracte. Coses que passen i que la Covid ha deixat com aquell qui diu en una anècdota.

D’aquí que, regades amb algunes de les cançons més exitoses del seu repertori fins ara, els nous temes, els ‘tracks’ de ‘V.E.H.N.’ han fet les delícies dels seguidors de la banda autora de temes com ‘Noches Reversibles’, ‘1999’, ‘Incendios de nieve’ i tants d’altres. Vestit de groc -almenys de cintura en amunt-, Balmes ha deixat anar tota l’energia que sol lluir en els directes. I més, com celebraven els seus companys d’instrumental, veient la gent saltar, cridar, ballar.

Andorra la Vella tancava amb ‘Love of Lesbian’ tres dies complerts de festa (més el bonus del divendres d’arrencada vespertina). De gresca i de xerinola que sense les multituds d’altres vegades, pandèmia obliga, ha mirat de superar els entrebancs que imposa el virus i ha fet, d’una manera o altra, festa. Com ha fet Marsol tots aquests dies, calia ser responsable i respectuós. Curós. Però també gaudir i treure l’adrenalina no sempre positiva que la pandèmia ha portat a interioritzar a moltes i moltes persones.

Comentaris (1)

Trending