Andorra Lírica incorpora a ‘Molinos de viento’ el baríton David Costa i Emma Regada a l’escenografia

És el darrer espectacle de la temporada i es representarà els dies 14 i 15 a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria

Comentaris

Salvador, Codina, Belles i Regada durant la roda de premsa de presentació de 'Molinos de viento'.
Salvador, Codina, Belles i Regada durant la roda de premsa de presentació de 'Molinos de viento'. B.N.

L’opereta ‘Molinos de viento’ tancarà la temporada d’Andorra Lírica amb dues representacions els dies 14 (20.30 h), i 15 (18 h) a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Les dues grans novetats de l’espectacle que s’ha presentat aquest dilluns és la presència del baríton andorrà David Costa i l’escenografia de l’escultora Emma Regada.

'Molinos de viento' és el 24è espectacle d’Andorra Lírica i la seva quarta sarsuela.  Hi col·laboren com a l’anterior muntatge, alumnes del conservatori del Liceu de Barcelona i de l’Institute of Barcelona. També hi prendrà part l’Esbart Laurèdia. La trama transcorre a Flandes a principis del segle XX i segueix l’impacte que causa entre la població d’un petit poble de pescadors dels Països Baixos, l’arribada del iot de l’hereu al tron anglès, el príncep Albert. “Ja ve sent tradició que l’estrena de grans espectacles sigui aquí a Sant Julià”, ha recordat la cònsol menor, Mireia Codina durant la roda de premsa de presentació de 'Molinos de viento'.

El director d’escena, Jofre Belles ha explicat que s’ha volgut fer una història més actual amb una escenografia minimalista. Hi destaca la participació del baríton andorrà, David Costa que està acabant la seva formació a Florència després d’una estada a París. Costa va formar part dels Petits Cantors. L’altra novetat és l’escenografia que va a càrrec de l’escultora Emma Regada. És titulada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster en Formació Artística. És una de les fundadores del grup de performance Nus-Nu. Actualment treballa en el seu taller particular d’Andorra on realitza escultures i diversos projectes artístics i de direcció d'art.

Entre d’altres projecte, ha estat la directora d’art del curtmetratge ‘The bride’ (2017) i ha estat guardonada amb el premi a la Millor artista de la II edició de Jardins d’Art d’Ordino (2017) i el primer premi en la categoria de vídeo-art al VI Concurs Sergi Mas (2012). Ha participat també en diversos simposis d’escultura a Andorra i Finlàndia.

La soprano i ànima d’Andorra Lírica, Jonaina Salvador ha volgut remarcar el paper de Regada que treballa per primer cop amb Andorra Lírica, el que “ens ha permès fer una posada en escena força moderna, diferent al que estem acostumats a veure a la sarsuela”. La pròpia Regada, ha comentat que “es tracta d’una escenografia en què la llum i l’ombra son els protagonistes”. Regada treballa bàsicament amb ferro i a través de petites línies i dibuixos fets amb aquest material, aconsegueix que la llum es projecti i es pugui seguir tota la història.

Salvador també ha volgut destacar, entre d’altres, l’aportació del conservatori del Liceu que “ens deixa jove talent que està al final de la seva formació i que a partir de la nostra temporada pot tenir un trampolí cap a la seva vida professional”. 'Molinos de viento', és una peça originària de Luis Pascual Frutos amb música del mestre Pablo Luna que es va estrenar al teatre Cervantes de Sevilla l’any 1910.

Comentaris

Trending