‘42 segundos’, la quarta pel·lícula més vista als cinemes espanyols

El film, coproducció hispano-andorrana, ha obtingut 310.000 euros de recaptació, mil per sala, el seu primer cap de setmana d’exhibició, una xifra que els experts titllen de “discreta”

El cartell promocional de '42 segundos'.
El cartell promocional de '42 segundos'.

’42 segundos’, la coproducció hispano-andorrana que recrea la final olímpica dels Jocs de Barcelona ha estat la quarta pel·lícula més vista als cinemes del país veí en el seu primer cap de setmana d’exhibició. El film, dirigit per Dani de la Orden i gravat en part al Principat, ha aconseguit 310.000 euros de recaptació, el que suposa uns mil per cada sala on es podia veure. Ha quedat per darrere d’una altra de les estrenes, ‘Dragon Ball Super: Super Hero’ i de dos títols més potents, tot i que ja fa temps que estaven a les pantalles: ‘Tadeo Jones 3’ i ‘Bullet train’.

Així ho revela la web especialitzada ‘Taquilla España’. Es tracta d’una classificació encara provisional que caldrà acotar els pròxims dies, però ja dona una idea de quina ha estat la rebuda de ’42 segundos’. Cal tenir present que la pel·lícula ha comptat amb una important promoció, ja que té el suport de dues televisions públiques del país veí: RTVE i TV3, així com d’una cadena privada, Antena 3.

El film de Dani de la Orden ha obtingut uns ingressos per entrada de 310.000 euros. La mitjana seria de mil euros per cada sala on s’ha pogut visionar. Els responsables de la web expliquen que són xifres similars a les obtingudes en els primers dies per la majoria de títols de producció espanyola al llarg d’aquest 2022, amb l’excepció de l’última de Santiago Segura, ‘Padre no hay más que uno 3’. Per tant, s’apunta que és una estrena “discreta”.

Una de elsz escenes del tràiler rodades a Andorra.

Relacionat

‘42 segundos’ s’estrenarà el 2 de setembre

En tot cas, la xifra li ha permès situar-se entre les cinc pel·lícules més vistes d’un cap de setmana amb una recaptació total de 4,3 milions. Concretament, en quarta posició. Per davant, doncs, tres títols. El primer, ‘Tadeo Jones 3: la tabla esmeralda’. El film d’animació frega els 1,4 milions.

En segon lloc, una altra de dibuixos. ‘Dragon ball Super: Super Hero’ ha assolit 720.000 euros en aquests tres dies (de divendres a diumenge). La tercera producció més vista ha estat ‘Bullet Train’. En la seva cinquena setmana d’exhibició, el títol de Brad Pitt i Bad Bunny encara té tirada.

’42 segundos’ està dirigida per Dani de la Orden. Està coproduïda per l’empresa andorrana Imminent i relata la història de l’equip olímpic espanyol de waterpolo que es va penjar la plata als Jocs de Barcelona 92. Moltes escenes han estat gravades a Andorra, tant a escenaris naturals com a instal·lacions com el centre esportiu del Pas de la Casa.

Etiquetes

Comentaris

Trending