L'FC Andorra supera amb bona nota l'examen del Johan Cruyff

Els tricolors ha sumat un punt (0-0) en un duel de clar domini blaugrana i en què han demostrat que saben, quan toca, posar-se el vestit de feina defensiva

Loureiro, per banda, ha estat artífex de les millors opcions de perill de l'Andorra.

L’FC Andorra ha superat amb bona nota el difícil examen del Johan Cruyff. Els tricolors han sumat un punt després d’empatar sense gols amb el Barcelona B, resultat positiu que els permet allargar la ratxa d’imbatibilitat –no perden des de la primera jornada de lliga- i continuar a la zona noble del grup 3 de Segona B. Els de Gabri han demostrat que, tot i preferir tenir la pilota i jugar amb ella, quan toca, sabem posar-se el vestit de fer feina defensiva davant un dels equips amb més qualitat de la categoria.

El partit ha tingut un clar domini dels blaugrana, però la major possessió no s’ha transformat en excessives ocasions de perill. De fet, en moltes ocasions la dificultat per trobar espais ha fet que els de García Pimineta hagin optat per provar fortuna des de lluny. I quan han tingut la possibilitat de plantar-se a l’àrea, de nou Ratti ha demostrat que es troba en un gran estat de forma. Per part andorrana, Musa i Casadesus han tingut les millors opcions però no han tingut punteria per transformar-les.

Com era d’esperar, el duel ha començat amb un clar domini blaugrana. El filial tenia la pilota i a l’Andorra li costava recuperar-la, però es defensava amb encert. Novament, Gabri ha apostat per una defensa de tres centrals –amb Feher com a gran novetat- i dos carrilers molt avançats. El control local, però, ha anat davallant segons passaven els minuts, entre altres motius perquè els tricolors han sabut també demostrar que el joc de possessió també és un dels seus punts forts. Quan la tenien, no la rifaven i, en tot cas, si la perdien era intentant jugar-la amb criteri i qualitat. Fruit d’això, s’han forçat dues bones faltes a la frontal de l’àrea que primer Feher i després Musa han intentat executar sense gaire encert.

El Barcelona B ha tingut les primeres ocasions clares passat el quart d’hora de joc. Primer, ho ha provat Reis des de fora l’àrea amb un llançament que ha marxat desviat i, al 17’, la primera intervenció de Ratti l’ha forçat entrant per banda Akieme. El porter argentí ha aturat el seu xut amb una bona intervenció.

Musa lluita una pilota amb el blaugrana Akieme | FC Barcelona

La rèplica tricolor ha estat també doble. I és que quan l’Andorra aconseguia tocar i a sortir del seu camp amb la pilota controlada, el perill arribava. Al 23’, ha estat Moha qui ha provat a Peña amb xut al qual li ha faltat una mica de col·locació. Dos minuts després, Loureiro ha creat la superioritat per banda dreta i ha cedit a Musa que, des de l’interior de l’àrea també ha intentat batre el porter blaugrana. Novament, però, el xut ha anat massa centrat.

Just abans del descans, una mà prodigiosa de Ratti ha evitat el gol blaugrana en l'ocasió més clara dels locals

En el darrer quart d’hora del primer temps ha tocat patir. El Barça B ha intensificat el seu domini i l’ha sabut transformar, aquest cop sí, en ocasions de molt perill. No així, en gol. Al 33’, Saverio ha recollit una passada llarga de Mingueza i, sol davant Ratti, ha xutat massa desviat. Tampoc ha trobat porteria un llançament ras de Reis des de fora l’àrea al 35’. Al 40’, de falta, Monchu ho ha provat però s’ha trobat amb un Ratti atent que ha passat a ser gairebé miraculós al 45’, amb una excepcional intervenció. Un xut de Collado des de la frontal ha rebotat en un defensa i li ha caigut en posició immillorable a Hiroki, que ha connectat un bon tret al qual ha respost l’argentí amb una mà espectacular evitant l’1-0 just abans del descans.

Ha sortit bé l’Andorra després del pas per vestuaris, amb bons instants de presència a camp contrari culminats amb una ocasió immillorable de Casadesús. El davanter, amb tot a favor, ha rematat fora amb el cap una gran centrada de Loureiro des de la banda dreta.

Aquesta bona dinàmica s’ha vist interrompuda pels problemes físics de Moha i Bover, que han hagut de deixar el seu lloc al camp a Pinga –primers minuts del suís- i Palanca. De nou, el Barça B ha aprofitat aquests instants de desconcert a l’hora de reorganitzar les files per crear perill i Hiroki ha tornat a posar a prova Ratti (58’) i aquest ha tornat a respondre a la perfecció.Els blaugranes han tornat a passar a dominar la pilota, si bé davant un Andorra seriós en defensa i que deixava pocs espais per arribar a l’àrea. Així, en aquest tram de duel el filial ha optat per provar xuts llunyans que, o bé marxaven desviats, o bé eren ben aturats per un atent Ratti. Als tricolors, si alguna cosa se’ls ha de criticar, els ha faltat trobar l’encert per muntar algun contracop que els donés l’opció de portar perill sobre la porteria de Peña. L’ha trobat Musa al 84’, marxant per velocitat de la defensa local, però encarant la porteria per l’esquerra i forçat a xutar massa creuat.

Abans del final, el darrer ensurt l’ha donat Monchu. El seu xut des de la frontal, lleugerament escorat per la dreta, ha marxat fregant el pal de la meta de Ratti. Ha estat la darrera opció dels locals per trencar un empat ben treballat per l’Andorra i que li permet seguir en zona de promoció, a només dos punts del líder.

Camp: Johan Cruyff. 3.088 espectadors.

FC BARCELONA B (0): Iñaki Peña, Morer, Mingueza (Cuenca, 85’), Araujo, Akieme, Riqui Puig, Monchu, Reis, Hiroki (Abel Ruiz, 76’), Saverio (Guillem, 83’) i Collado.

FC ANDORRA (0): Ratti, Loureiro, Vilanova, Feher, Jilmar, Bover (Palanca, 57’), Riverola (Cervós, 88’), Martos, Musa, Moha (Pinga, 52’) i Casadesús.

Àrbitre: Velasco Arbaiza (Euskadi). T.G.: Riqui Puig, Akieme, Mingueza, Monchu / Vilanova, Palanca, Jilmar i Moha.

Gabri: “Hem de destacar la solidesa que hem tingut”

L’entrenador de l’Andorra, Gabri García, ha valorat de forma positiva el punt aconseguit al Johan Cruyff. Especialment, ha volgut destacar el bon treball defensiu de l’equip. “Són deu jornades sense perdre i crec que estem aconseguint consolidar la solidesa defensiva”, ha indicat el tècnic, per a qui “el punt és molt bo”. En aquest sentit, ha apuntat que “sabíem que ens sotmetrien a aquesta pressió i a tenir menys la pilota que habitualment i, per tant, que havíem de ser forts defensivament”. I això s’ha assolit: “tret de la que ha tret Ratti al primer temps, la resta d’opcions per part seva han estat xuts llunys”, fet que “quan jugues contra el Barça, és molt important”.