Crítiques al Col·legi d'Advocats perquè contracta assessors estrangers alhora que lamenta l'intrusisme

Comentaris

Crítiques al Col·legi d\'Advocats perquè contracta assessors estrangers alhora que lamenta l\'intrusisme
Crítiques al Col·legi d\'Advocats perquè contracta assessors estrangers alhora que lamenta l\'intrusisme

Una part dels professionals del Dret del país estan molestos pel fet que el Col·legi d’Advocats, amb la seva junta al capdavant, hagi apostat per un despatx estranger per rebre l’assessorament necessari per desenvolupar aspectes relatius a la mediació i a l’arbitratge. Després d’una dura pugna amb la Cambra de Comerç, que volia muntar el seu propi tribunal arbitral, es va acordar fer-ne un de conjunt i el col·lectiu que aglutina els lletrats del país ha demanat suport tècnic per saber com s’ha de configurar el nou organisme de resolució de conflictes.

Les fonts consultades han lamentat que es recorri a professionals de fora, contra els quals, deixen clar que no tenen res en contra, i, alhora, i especialment la degana del col·lectiu, Sophie Bellocq, insisteix tot sovint en combatre l’intrusisme. En queixar-se de l’arribada de professionals forans que desconeixen el dret del país. En aquest sentit, doncs, les fonts consultades lamenten que sigui el col·legi professional el primer en no donar exemple. “Per unes coses recórrer a experts de fora sí que val i, per a d’altres, l’oposició que se’n fa és duríssima”, han remarcat les fonts. 

En la darrera assemblea del col·lectiu es va informar de la contractació del despatx espanyol, amb delegacions tant a Madrid com a Barcelona, entre altres ciutats, ViaLegis. L’explicació és que l’arbitratge és una tècnica tant nova i desconeguda a Andorra que cal suport extern. I que en l’esmentat despatx disposen d’uns experts en arbitratge internacional. L’assessorament que haurà de fer aquest bufet en matèria especialment d’arbitratge, una pràctica encara molt incipient al Principat, té un cost de 10.000 euros. Altres fonts consultades han recordat que no hi va haver veus excessivament  discordants, públicament, en la reunió del col·lectiu en què es va informar de la contractació dels esmentats assessors. Sí que alguns assistents haurien mostrat la seva contrarietat.

Comentaris

Trending