Crèdit Andorrà obre més interrogants a Vall Banc fitxant-ne dos dels gestors més experimentats

Comentaris

Crèdit Andorrà obre més interrogants a Vall Banc fitxant-ne dos dels gestors més experimentats
Crèdit Andorrà obre més interrogants a Vall Banc fitxant-ne dos dels gestors més experimentats

Vall Banc perd efectius importants. O el Crèdit Andorrà en guanya. El principal banc del país acaba de fitxar dos dels gestors més experimentats de l’entitat bancària més novell del Principat i fruit de la intervenció, primer, i resolució, després, de Banca Privada d’Andorra (BPA). Jordi Ral i Ignasi Costabella deixen el banc tutelat pel fons voltor americà i s’incorporen a l’entitat dirigida per Josep Peralba i Xavier Cornella. Segons diverses fonts, l’operació podria suposar un cop important per a Vall Banc.

Les fonts consultades han assegurat que Ral i Costabella, dos dels gestors amb una trajectòria més sòlida, consolidada i experimentada en el sector bancari, serien, alhora, els que tindrien una cartera de clients (i de volum de recursos gestionats) més important. I més encara si es té en compte que amb el baix nombre de gestors que està treballant Vall Banc els dos bancaris que ara passen a Crèdit hauria aplegat més dipositants dels que ja ‘conduïen’ amb anterioritat.

La incorporació dels dos gestors a Crèdit Andorrà pot suposar un cop destacat per als recursos de clients que fins ara gestionava Vall Banc. Fonts coneixedores del sector bancari, que no han pogut establir la xifra que estarien gestionant entre Ral i Costabella, sí que han pogut explicar que en una operació com aquesta, molt habitual la meitat de la cartera acaba acompanyant el gestor, amb la qual cosa el volum de dipòsits que des de Vall Banc sortiria cap a Crèdit Andorrà seria meritori.

Vall banc no està complint els objectiu, tal i com ja va informar l’Altaveu i com quedava reflectit amb l’acomiadament del dissenyador de l’estratègia de negoci alhora que secretari del consell d’administració, Daniel de López. A banda d’aquesta baixa, com a mínim s’hauria declinat renovar altres professionals que tenien contractes de durada determinada. A mida que s’hauria anat extingint la relació laboral, aquesta no hauria estat perllongada. Aquesta situació hauria afectat en gran mesura, segons les fonts, professionals del departament d’informàtica.

El sector bancari en general està passant per un període convuls. I són habituals els acomiadaments els darrers temps. En alguns casos s’ha recorregut a la figura de la prejubilació. Però, en d’altres, ha calgut optar per la fórmula de l’acomiadament no causal i indemnitzar l’acomiadat. De fet, per exemple, com a mínim MoraBanc hauria contractat un expert en recursos humans i processos de resolució de contractes alemany perquè tutelés el procés de redimensió de la plantilla de l’entitat També en el cas de Crèdit Andorrà s’hauria apostat per una figura similar per ‘recalcular’ el planter de treballadors.

Comentaris

Trending